در لغت Dual Stream به معنای جریان یکنواخت آب رودخانه می باشد. Dual Stream در دوربین مداربسته به معنی حرکت اطلاعات از دوربین به سیستم های کنترل و ذخیره بدون وجود مانع می باشد. در دوربین های مدار بسته آنالوگ تصاویر صوتی و تصویری می توانند به تصاویر دیجیتال برای انتقال در شبکه تبدیل گردند. به انجام این فرایند در دوربین های مدار بسته در اصطلاح استریم گفته می شود. استفاده از این امکان در دوربین های مداربسته به معنای استفاده از دو مسیر متفاوت برای انتقال تصاویر می باشد. در حالت آنالوگ دوربین قادر به ضبط تصاویر با کیفیت بالا است. در حالیکه در حالت دیجیتال دوربین قادر به انتقال تصاویر در شبکه با کیفیت کمتر می باشد.

Dual Stream در دوربین مداربسته

Dual Stream  در دوربین مداربسته

در دوربین هایی که توانایی اتصال به شبکه را دارند همگی دارای قابلیت Dual Stream در دوربین مداربسته یا همان دو جریانه می باشند. در هر یک از دو جریان خروجی تصویر می توان شاهد وجود کیفیت های متفاوتی بود. اگر بخواهیم برای این مطلب به مثالی اشاره نماییم می توانیم به وجود توانایی های تولید تصاویر مختلف و با کیفیت های متفاوت  به صورت همزمان در دوربین های هایک ویژن اشاره نمود. در این سیستم ها یکی از جریان ها می تواند به انتقال و ذخیره تصاویر در مانیتور های کنترل ختم شود. در حالیکه مسیر دیگر به انتقال تصاویر به منظور نمایش زنده و البته با کیفیت کمتر اختصاص یافته است. در کل Dual Stream یک امتیاز برای انتقال تصاویر در دوربین های مداربسته محسوب می شود. با پیشرفت های حاصل در تولید تکنولوژی های نظارتی امروزه دوربین هایی با توانایی سه استریم هم روانه بازار مصرف گردیده است. این توانایی در حالتی که محدودیت در پهنای باند وجود دارد می تواند بسیار کاربردی باشد.

Dual Stream  در دوربین مداربسته

طرز کار Dual Stream  در دوربین مداربسته

 Dual Stream  در دوربین مداربسته به معنای جریان و یا جریان های موجود ویدئویی با رزولوشن های متفاوت می باشد. در  دوربین های مداربسته هر تصویر ثبت شده دارای رزولوشن متفاوتی می باشد. وجود یک استریم دسترسی ما را در جریان ضبط و انتقال تصاویر محدود می نماید. این مسئله بدین معنی می باشد که در این حالت تمام تصاویر ارسال شده دارای یک شکل ثابت می باشد. در نهایت در چنین حالتی کیفیت تصاویر برای نمایش پایین می باشد. انتقال تصاویر در شبکه در این حالت نیز به پهنای باند بسیار بالایی نیاز دارد.

Dual Stream  در دوربین مداربسته برای کاهش ایجاد اختلال در شبکه ها، دسترسی راحت تر، سریعتر و با کیفیت بیشتر طراحی و اجرا گردیده است. در حالت کلی به تصاویر ضبط شده و انتقال داده شده به مانیتورها Main stream و به تصاویری که با کیفیت کمتر در شبکه انتقال و نمایش داده شده است Sub stream گفته می شود.

Dual Stream  در دوربین مداربسته

چرا وجود Dual Stream در دوربین مداربسته الزامی است؟

Dual Stream  در دوربین مداربسته زمانی که تصویر به طور همزمان در دستگاه DVR و شبکه تولید می شود برای دستگاه های دیگر نیز فرصت نمایش را مهیا می نماید. استفاده از این سیستم در شرایطی که نیاز به بررسی محل به طور همزمان و ضبط تصاویر میباشد بسیار کاربردی است. ما در انتقال تصاویر و دریافت آنها در شرایطی دچار مشکل خواهیم شد که انتقال تصویر زیادی به صورت همزمان صورت بپذیرد. در شرایطی که دستگاه به انتقال تصاویر با کیفیت می پردازد وجود توانایی پردازش بالای تصاویر امری ضروری می باشد. از طرفی این امر پهنای باند زیادی را می خواهد و سبب افزایش هزینه ها به میزان بسیار بالایی می شود. در این شرایط Dual stream با پردازش دو جریان به کاهش و رفع مشکلات اینچنینی مبادرت می نماید.

Dual Stream در دوربین مداربسته

مزایای کاربرد Dual stream در دوربین ها

Dual Stream  در دوربین مداربسته دارای کارایی بسیار بالایی می باشد. در صورتی که فردی متمایل به تماشای تصاویر دوربین های مداربسته خود در گوشی همراه باشد اگر سرعت اینترنت محدود و کند باشد تصاویر دریافتی را با کیفیت پایین و به صورت روان به نمایش می گذارد. حال اگر اینترنت دارای سرعت بالایی باشد استریم به انتقال تصاویر با کیفیت بالا HD مبادرت می نماید. این تکنولوژی به شما توانایی دریافت تصاویر از سیستم های آنالوگ و دیجیتال را با میزان وضوح تصویر متفاوت فراهم می نماید.

از مزایای دیگر وجود Dual Stream در دوربین مداربسته می توان به کاهش بار CPU اشاره نمود. این امر به شما امکان استفاده از تعداد بیشتری دوربین را در طول مسیر سیستم نظارتی فراهم می نماید بدون نیاز به ارتقاء سیستم های سخت افزاری و همچنین در صرفه جویی وقت و هزینه های شما نیز بسیار موثر می باشد. استفاده از این سیستم برای شما امکان دسترسی به دوربین هایی که از پهنای باند و همچنین CPU کمتری استفاده می کنند را فراهم می کند. کیفیت تصویر ارسال شده در سیستم های Dual stream نسبت به حالت ضبط پایین تر می باشد. با این حال دارای این مزیت نیز می باشد که تعیین نرخ فریم و وضوح تصاویر به صورت مستقل در این سیستم ها صورت می پذیرد. در دوربین هایی که از جریان تری استریم پشتیبانی می نمایند کاربران می توانند به طور همزمان سه جریان ویدئویی را در سه گیرنده کاملا مستقل مشاهده نمایند.

Dual Stream در دوربین مداربسته یکی از نشانه های بارز و آشکار وجود پیشرفت در تکنولوژی به کار رفته در این سیستم های کنترلی می باشد. در بسیاری از دوربین های مداربسته موجود در بازار ما شاهد وجود تکنولوژی های جدیدی مانند Dual Stream در طراحی آنها می باشیم. از این میان به برند معروف هایک ویژن در تولید دوربین های مداربسته اشاره نمود. تمام محصولات تولیدی توسط این شرکت در کمترین حالت دارای تکنولوژی Dual Stream در دوربین های خود می باشد. همچنین این تکنولوژی در تمامی دوربین هایی که از شبکه برای انجام فعالیت های خود بهره می برد نیز مشاهده می شود. در نمونه های جدید و بروز دوربین های مداربسته در دنیا ما شاهد حضور نمونه هایی با توانایی های Multi stream می باشیم. استفاده از تکنولوژی های نوین زندگی را برای انسان ها سهل و آسان نموده است و همواره این فناوری ها در حال گسترش می باشند.

Dual Stream در دوربین مداربسته چیست؟

Dual Stream در دوربین مداربسته چیست؟