فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته بیان گر میزان کیفیت تصاویر ثابت فیلم بر حسب ثانیه می باشد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم شما را با این موضوع آشنا کنیم.

آشنایی با قابلیت فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته

شاید فکرکنید که فیلم و عکس با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند. البته این تصور چندان هم اشتباه نیست چرا که عکس فقط دارای یک بعد است. اما فیلم از کنار هم قرار گرفتن چندین تصویر تشکیل می شود. سرعت قرار گرفتن تصاویر به حدی باید بالا باشد که زمانی که تصویر ثابت می شود مخاطب این توقف را احساس نکند. این حالت از دوربین که تصاویر ثابت در مدت زمان های کوتاه پشت سر هم قرار می گیرند.  فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته گفته می شود.

آشنایی با قابلیت فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته

نرخ فریم بر ثانیه در دوربین مداربسته چیست؟

نرخ فریم بر ثانیه زمانی اهمیت پیدا می کند که ما بخواهیم، تفاوت سرعت ضبط تصاویر توسط دوربین را با سرعت تشخیص تصاویر با چشم انسان مقایسه کنیم. سرعت تشخیص تصاویر توسط چشم انسان برابر با 10 ثانیه می باشد. یعنی چشم انسان تا 10 ثانیه هیچگونه توقفی مابین دیدن تصاویر متحرک احساس نمی کند. بنابراین سرعت ثبت تصاویر توسط دوربین مداربسته باید در مقایسه با چشم انسان در نظر گرفته شود. یعنی انگار سرعت تشخیص تصاویر متحرک 10 ثانیه ای چشم انسان برابر باسرعت ثبت تصاویر 30 ثانیه ای در قابلیت فریم بر ثانیه یا FPS  در دوربین مداربسته می باشد.

اهمیت فریم بر ثانیه

فریم بر ثانیه تصاویر را در مدت زمان های بسیار کم مدیریت می کند. حتما تاکنون فیلم های مختلف سینمایی، خانوادگی و … را دیده اید. در این فیلم ها تصاویر کاملا طبیعی هستند و تمامی حرکات و تغییرات پشت سر هم اتفاق می افتد. سرعت حرکت تصاویر نیازمند زمانی حداقلی به میزان 25 الی 30 ثانیه ای می باشد.

دوربین های مداربسته هم مانند سایر دوربین ها می باشند. فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته گاهی اوقات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مثلا گاهی نیازمند ثبت تصاویر با جزئیات بیشتر هستیم، یا مثلا سرعت عمل یک عملیات خیلی بالاست و ما نیازمند ثبت لحظه به لحظه ای تصاویر می باشیم. برای نمونه شمارش پول توسط دستگاه های پول شمار در بانک ها. دستگاه پول شمار به گونه ای طراحی شده است که در مدت زمان خیلی کوتاهی و با سرعت خیلی زیاد پول ها را می شمارد. در این شرایط جهت ثبت دقیق عملیات انجام شده باید از دوربین مداربسته ای استفاده شود، که بتواند مبلغ شمارش شده را ثبت و ضبط نماید. قابلیت فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته در این شرایط کاربرد پیدا می کند.

اهمیت فریم بر ثانیه

رابطه رزولوشن و فریم بر ثانیه

رزولوشن به میزان قدرت دوربین در ثبت تصاویر باکیفیت گفته می شود. معمولا رزولوشن از یک تا هشت مگاپیکسل می باشد. زمانی که از رزولوشن صحبت می کنیم منظور ما میزان کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین می باشد. فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته بیانگر سرعت ثبت تصاویر می باشد. رزولوشن و فریم با یکدیگر رابطه عکس دارند. زمانی که بخواهیم تصاویر باکیفیت بالا ثبت گردند، اگر قابلیت فریم بر ثانیه هم بسیار بالا باشد کیفیت تصاویر ضبط شده کاهش پیدا می کند. چرا که سرعت پردازشگر در پردازش تصاویر ضبط شده کاهش می یابد. بنابراین جهت ثبت تصاویر با رزولوشن بالا باید فریم بر ثانیه کاهش پیدا کند. تا هم از لرزش دوربین در زمان ثبت تصاویر جلوگیری شود و هم کیفیت تصاویر ضبط شده افزایش پیدا کند.

آموزش بررسی فریم بر ثانیه در دوربین مداربسته

برای بررسی فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته باید به قسمت دیتا شیت مراجعه کنید. در قسمت دیتاشیت تمامی مشخصات دوربین بیان شده است. در ادامه فریم بر ثانیه در دوربین مداربسته را مورد بررسی قرار می دهیم؛

همانگونه که در قسمت های قبلی مقاله نیز بیان کردیم. میزان فریم بر ثانیه یا FPS در دوربین مداربسته برابر با 25 الی 30 ثانیه می باشد. برای اینکه بتوانید میزان فریم بر ثانیه را در یک دوربین مداربسته پیدا کنید، به قسمت دیتاشیت مراجعه نمایید. میزان فریم بر ثانیه به قدرت برق مصرفی هم بستگی دارد. برای نمونه فرکانس برقی 50 هرتز میزان فریم را برابر با 25 ثانیه ثبت می کند. فرکانس برقی 60 هرتز هم میزان فریم را برابر با 30 ثانیه ثبت می کند. فرکانس برقی ایران برابر با 50 هرتز می باشد.

آموزش بررسی فریم بر ثانیه در دوربین مداربسته

نحوه تنظیم FPS در دوربین مداربسته

تنظیم فریم در دوربین مداربسته به صورت دستی باید صورت پذیرد. برای اینکه بتوانید نرخ فریم را تنظیم کنید باید چند نکته را مدنظر قرار دهید. در ادامه این موارد را با هم بررسی می کنیم؛

پهنای باند شبکه

در صورتی که می خواهید فیلم شما حجم کمتری را اشغال نماید، بهتر است فیلم را با همان زمان واقعی که ثبت شده است در دستگاه خود بارگذاری نمایید. در صورتی که بخواهید یک محدوده مشخص برای نرخ فریم خود در نظر بگیرید، علاوه بر اینکه حجم بیشتری را اشغال می کند پهنای باند بیشتری هم برای اینکار نیاز دارید. بنابراین قبل از اینکه اقدام به بارگذاری نمایید حتما پهنای باند خود را بررسی کنید. سپس اقدام به بارگذاری تصاویر ضبط شده نمایید.

تشخیص حرکت

دوربین مداربسته دارای قابلیت های متنوعی است. برخی از قابلیت ها مربوط به تشخیص حرکت می باشد و یک بحث جداگانه از فریم بر ثانیه است. برخی از دوربین های مداربسته خود دارای قابلیت تشخیص حرکت هستند، برای اینکار باید دوربین به گونه ای تنظیم شود تا تصاویر با فریم کمتر ضبط گردند. این کار سبب کاهش تاثیر ضریب فریم در پهنای باند شبکه خواهد شد. با وجود این قابلیت فقط زمانی به میزان فرم نیازاست که حرکتی در تصویر اتفاق بیفتد.

نحوه تنظیم FPS در دوربین مداربسته

مقایسه فریم های مختلف

فریم بر ثانیه اگر در نرخ های مختلفی تنظیم شود تصاویر با کیفیت های مختلفی نمایش داده می شوند. در ادامه این موضوع را بررسی می کنیم؛

تصاویر با نرخ فریم پایین: جزئیات گاهی در تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. برای مثال در صورتی که از یک طلافروشی یک سرقت دسته جمعی صورت پذیرد. علاوه بر سرقت طلاها یک نفر هم به قتل برسد. برای تشخیص قاتل، نوع سلاح مورد استفاده و … به جزئیات بیشتری از تصاویر نیاز است. بنابراین نرخ فریم باید بالا باشد. در نرخ فریم پایین جزئیات کمتری قابل تشخیص است.

حالت آهسته: نرخ فریم پایین در حرکات آهسته هم تاثیرگذار است. برای اینکه بتوانید بخشی از حرکت را در حالت آهسته ببینید باید نرخ فریم بالا باشد. نرخ فریم پایین سبب می شود تصاویر تار شده و مابین حالت های مختلف تصویر پرش صورت پذیرد.

قابلیت هایی که باید در زمان خرید دوربین مداربسته به آن توجه کنید.

دوربین های مداربسته به دلیل کاربردی که در جلوگیری از جرایمی ماند سرقت، تخلفات رانندگی و … دارند از اهمیت ویژه ای در دنیای امروزی برخوردار هستند. حتما قبل از آنکه اقدام به خرید دوربین مداربسته نمایید با یک متخصص مشورت نمایید. در ادامه چند مورد مهم از قابلیت های دوربین مداربسته را بررسی می کنیم؛

رنگ و رزولوشن

یکی از بهترین قابلیت هایی که امروزه دوربین های مداربسته دارا می باشند قابلیت ضبط تصاویر رنگی می باشد. تصاویر رنگی می توانند جزئیات بیشتری مانند رنگ لباس، رنگ موی افراد یا اشیاء را نشان دهند. البته قیمت دوربین هایی که قابلیت ضبط تصاویر رنگی را دارا می باشند گران است. اگر توان خرید دوربینی با قابلیت ضبط تصاویر رنگی و با رزولوشن بالا را ندارید، از طرفی کارتان با یک دوربین معمولی راه میفتد بهتر است که یک دوربین معمولی تهیه کنید.

اندازه و ابعاد

یکی از مواردی که سبب جذب سارق به یک محیط می شود عدم وجود دوربین مداربسته است. با پیشرفت تکنولوژی اندازه دوربین ها هر سال کوچک تر و البته پیشرفته تر می شود. شما باید جوانب کار را در نظر بگیرید و ببینید دوربین را برای چه جایی می خواهید. اگر برای فضای بیرون می خواهید بهتر است یک دوربین بزرگ خریداری نمایید. دیده شدن دوربین سبب دور شدن سارقین از محل می شود. اگر دوربین را برای فضای بسته نیاز دارید بهتر است از دوربین کوچک استفاده نمایید. البته اندازه فضای بسته هم در انتخاب نوع دوربین موثر است.

برند تولیدکننده

شاید با خود بگویید ما که اهل برندبازی نیستیم. اما دوربین مداربسته با لباس، کیف و کفش فرق دارد. حتما دوربینی را انتخاب کنید که در بین مردم شناخته شده تر و کیفیت آن مورد تایید افرادی که از آن استفاده کرده اند باشد.