شاید برایتان سوال باشد که دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند؟ ما در این مطلب قصد داریم پاسخ این سوال را به شما بگوییم. این دوربین ها اولین بار در سال 1991 معرفی شدند. دوربین های چراغ قرمز در تقاطع های شلوغ مورد استفاده قرار می گیرند تا در حد امکان، به ایمن نگه داشتن جاده ها کمک کنند. شاید برایتان پیش آمده باشد که در زمان عبور از تقاطع ها، دوربین چراغ قرمز، پلاک خودرو شما را ثبت کرده باشد یا به اصطلاح گیر افتاده باشید!

چراغ قرمز چگونه کار میکند

حال می خواهیم بدانیم دوربین چراغ قرمز چگونه کار می‌کند و چگونه می‌ توان فهمید که توسط یکی از این دوربین ‌ها گیر افتاده‌ایم؟

دوربین چراغ قرمز چیست؟

در ابتدای مطلب دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند می خواهیم اول از همه با مفهوم آن آشنا شویم. دوربین  چراغ قرمز در چراغ های راهنمایی و در تقاطع های اصلی قرار می گیرند. دستگاه های فعال کننده حرکتی که برای جلوگیری از سرعت غیرمجاز رانندگان از چراغ قرمز طراحی شده اند. آنها یک سری عکس و فیلم می گیرند که برای بررسی به یک تیم تخصصی ارسال می شود. برای اینکه دوربین چراغ قرمز به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر سرعت و رانندگی خطرناک عمل کند، در مناطق پرخطر نصب می ‌شود.

در ادامه مبحث دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند، باید بگوییم که دوربین‌ چراغ قرمز ماشین هایی را که پس از قرمز شدن چراغ، از آنها رد می شوند را به وسیله حسگر و یا حلقه های زمین در جاده، تشخیص داده و شناسایی می کند. وقتی چراغ ‌های راهنمایی قرمز هستند، سیستم فعال می‌ شود و دوربین آماده عکاسی از هر خودرویی است که از روی خط عبور می کند. اگر چراغ راهنمایی قرمز شده باشد، عبور هر بخشی از وسیله نقلیه شما از خط توقف سفید، تخلف محسوب می شود. همچنین دوربین چراغ قرمز دارای فناوری رادار داخلی، با عملکرد دوگانه سرعت و نور قرمز نیز هستند.

بخش اول: دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند؟

حال می خواهیم بدانیم دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند؟ هنگامی که چراغ راهنمایی قرمز است، دوربین چراغ قرمز وارد عمل شده و فعال می شود تا آماده عکاسی از هر خودرویی باشد که از روی خط توقف سفید عبور می کند. برخی از سیستم ‌ها پس از قرمز شدن چراغ، مدتی صبر کرده و به رانندگان محتل می دهند تا حرکت کنند و سپس شروع به کار می کنند. معمولاً تقاطع های بزرگ تر و شلوغ تر دارای دوربین های چراغ قرمز هستند. اگر یک تقاطع منطقه حادثه خیزی باشد، احتمال نصب دوربین چراغ قرمز در این مناطق نیز بیشتر است. پس بهتر است در زمان عبور از خیابان و تقاطع ها دقت بیشتری داشته باشید و قوانین را رعایت کنید.

دوربین چراغ قرمز

بخش دوم: دوربین نور قرمز چه ویژگی هایی دارد؟

در ادامه مبحث دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند می خواهیم نحوه کارکرد آنها را بیان کنیم. معمولاٌ دوربین چراغ قرمز روی تیرهای بلند چراغ خیابان و قبل یا بعد از چراغ راهنمایی قرار می گیرند که به راحتی قابل تشخیص هستند. این دوربین ها می توانند از نظر اندازه و طراحی متفاوت باشند. دوربین های چراغ قرمز جعبه‌ های بزرگ، مربعی، نقره‌ای، زرد یا سفید هستند. برخی از آنها نیز جعبه ‌های مستطیلی هستند که شبیه دوربین ‌های امنیتی می باشند. سنسورهای این دوربین ها می توانند از نوع پیزو و یا حلقه های القایی باشند.

در سیستم پیزو زمانی که وسیله نقلیه از روی سنسور حرکت کرده و رد می شود، انرژی جنبشی لاستیک ها به انرژی الکتریکی تبدیل شده و تکانه های الکتریکی حرکت خودرو را نشان می دهد. در حلقه های القایی مجموعه ای از حلقه های سیم برق دار یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند که این فلز، حرک وسیله نقلیه را هنگام عبور از روی آن تشخیص می دهد. سنسورها در خطوط جداگانه در جاده ها نصب می شوند و به سیستم اجازه می دهند بین وسایل نقلیه در خطوط مختلف تمایز قائل شوند. نوع سوم دوربین چراغ قرمز از نوع فناوری رادار می باشند. برخی از دوربین ‌های چراغ قرمز، سیگنال‌ های راداری را ارسال می‌ کنند که از خودرو منعکس می‌ شوند و به دستگاه یا سیستم چراغ قرمز برمی‌گردند.

هسته پردازشی دوربین چراغ قرمز

بخش سوم: نکات کلیدی در مورد اینکه چگونه بفهمیم توسط دوربین نور قرمز گیر یا دوربین ثبت تخلف افتاده ایم؟

در ادامه بررسی دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند، می خواهیم نحوه گیر افتادن یا به اصطلاح شکار شدن توسط آنها را بیان کنیم. از آنجایی که انواع مختلفی از دوربین ‌های نور قرمز مورد استفاده قرار می گیرند، همیشه نمی‌ توان فهمید که آیا توسط یکی از آنها گیر افتاده‌اید یا خیر. برای مثال، دوربین ‌های گاتسومتر، هنگام گرفتن عکس، فلاش قابل توجهی ایجاد می‌ کنند، در حالی که مدل ‌های جدید تر مانند دوربین ‌های سرعت Trevulo-D (که به عنوان دوربین ‌های چراغ قرمز نیز استفاده می ‌شوند) از فلاش مادون قرمز استفاده می‌کنند که برای همه قابل مشاهده نیست. اگر ماشین شما توسط این دوربین ها ثبت شده باشد از طرف راهنمایی و رانندگی یک پیام اخطار (NIP) به شما ارسال می شود.

در ادامه مبحث دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند لازم است بگوییم که فقط در صورتی می توانید متوجه این دوربین امنیتی شوید که دوربین به طور واضح فلاش (فلش) بزند. دوربین‌ های چراغ راهنمایی همیشه مانند دوربین ‌های سرعت چشمک نمی ‌زنند، بنابراین تشخیص اینکه در زمان مناسب از آنها عبور کرده‌اید نیز دشوار است. در حالیکه دوربین‌ های گاتسومتر هر زمان که عکس می‌گیرند، فلاش می زنند. همچنین نسخه ‌های جدید تر دوربین ‌های سرعت Trevulo-D می ‌توانند به عنوان دوربین ‌های نور قرمز نیز مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع از دوربین ها، از فلاش مادون قرمز استفاده می‌ کنند و برای راننده قابل مشاهده نیستند.

دوربین چراغ قرمز در کنترل ترافیک

هر آنچه باید در مورد اینکه دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند بدانید

در بخش پایانی مبحث دوربین چراغ قرمز چطور کار می کند باید بگوییم که برخی از دوربین های امنیتی جاده، فقط تخلفات مربوط به چراغ قرمز را اعمال می کنند، در حالی که برخی دیگر سرعت غیر مجاز را نیز تشخیص می دهند. این حسگر های درون جاده‌ای و مبتنی بر رادار، در تقاطع‌ ها مورد استفاده قرار می گیرند تا تشخیص دهند که آیا وسیله نقلیه از خط توقف چراغ قرمز عبور می‌کند یا خیر. رد شدن از روی خط در زمان نامناسب باعث می شود که دوربین عکس بگیرد. این دوربین ها برای گرفتن تصویر از یک وسیله نقلیه متخلف طراحی شده است.

در ادامه مطلب بالا لازم است بگوییم که این دوربین ها، زمان سپری شده بین قرمز شدن چراغ راهنمایی و ورود خودرو به تقاطع را ثبت می کند. اگر زمانی که شما در تقاطع هستید و چراغ به رنگ قرمز تغییر کرد، جریمه ای برای شما صادر نمی شود. این دوربین در صورتی فعال می شود که یک وسیله نقلیه، پس از قرمز شدن چراغ، از روی خط توقف عبور می کند. تمام دوربین های ترافیکی برای ایمنی ما درست شده‌اند. آنها معمولاً در مناطق پرخطر نصب می ‌شوند تا جلوی تخلفات رانندگی گرفته شود. همچنین اغلب در تقاطع‌ ها و گذرگاه‌ های شلوغ، دوربین ‌های کوچک ‌تری در بالای چراغ‌ ها قرار می گیرند. این دوربین ها  برای کمک به نظارت بر ترافیک و ازدحام در جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین های امنیتی موقع ثبت تخلفات رانندگی فلاش نمی زنند.