یکی از مهم ترین تجهیزات جانبی شبکه که در عملکرد دوربین های مداربسته نقش مهمی دارد، سوئیچ شبکه هایک ویژن است. کاربرد اصلی این سوئیچ در نصب و راه اندازی سیستم های مداربسته مشخص می شود. این امر مخصوصا برای پروژه هایی مشخص است که نیاز به بسترسازی های وسیع و سیستم های کابل کشی طولانی هستند. چون موجب می شوند که میزان هزینه ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

سوئیچ شبکه هایک ویژن

سوئیچ شبکه هایک ویژن چگونه عمل می کند؟

سوئیچ شبکه عملکردی ساده، اما بسیار مهم در کاهش هزینه ها و انتقال جریان الکتریکی و اطلاعات دارد. بگذارید با یک مثال نقش این سوئیچ را توضیح دهم. اگر قرار باشد در یک فضای چند هزار متری تعداد بسیار زیادی دوربین مداربسته هایک ویژن نصب و راه اندازی کنید، نیاز به منابع تغذیه برق متعدد و دستگاه های ضبط NVR خواهید داشت. در چنین حالتی هزینه زیادی برای کابل کشی نیاز خواهید داشت چون کابل کشی بسیار طولانی خواهد بود. این امر اصلا به صرفه و منطقی نیست. اینجاست که پای سوئیچ های شبکه به میان می آید.

کافی است فضای چند هزار متری خود را به صورت مناسبی تقسیم بندی کنید. سپس در هر قسمت سوئیچ شبکه مورد نظر را تعبیه نمایید. حالا می توانید همه دوربین های مداربسته خود را که در آن قسمت قرار است نصب شوند، به سوئیچ متصل نمایید. به این ترتیب فقط با استفاده از یک کابل همه سیستم های دوربین مداربسته در فضای مورد نظر راه اندازی می شوند.

سوئیچ POE

یکی از محبوب ترین سوئیچ هایی که این روزها در سیستم های تحت شبکه به کار می رود، سوئیچ POE است. این سوئیچ شبکه به گونه ای طراحی شده است که می تواند از فناوری Power Over Ethernet بهره مند شود. این فناوری قابلیت آن را دارد که به صورت همزمان و فقط با استفاده از یک کابل، هم داده ها و اطلاعات و هم جریان الکتریکی مورد نیاز را جابجا کرده و به تجهیزات مختلف شبکه، از جمله تلفن های ویپ، دوربین های مداربسته و غیره منتقل نماید.

دقت داشته باشید که سوئیچ شبکه POE بخشی از یک سیستم POE می باشد. در واقع این سیستم شامل دو بخش اصلی تجهیزاتی است. یکی از آنها شامل تجهیزاتی می شوند که جریان برق را تامین می کنند و دیگری عبارت از تجهیزاتی هستند که به دریافت برق نیاز دارند. سوئیچ POE و یا POE Injector در دسته اول قرار می گیرند. در حالی که انواع دوربین مداربسته تحت شبکه زیرمجموعه تجهیزاتی هستند که به دریافت برق احتیاج دارند.

سوئیچ شبکه

وظیفه اصلی سوئیچ چیست

واقعیت این است که سوئیچ شبکه به گونه ای طراحی شده است تا بتواند اطلاعات لازم را به گیرنده مرکز منتقل کند. دقت داشته باشید که منظور از گیرنده مرکزی در سیستم های دوربین مداربسته، دستگاه ضبط می باشد. به نوعی می توان گفت این اصلی ترین و مهم ترین وظیفه سوئیچ است. اما از دیگر وظایف آن تعیین کردن سطح دسترسی برای کاربران است. به عبارت دیگر، سوئیچ ها به گونه ای تنظیم می شوند که بتوانند داده ها را فقط برای گیرنده های مشخص شده ارسال کنند. این گیرنده ها همان گیرنده هایی هستند که به اطلاعات دسترسی خواهند داشت.

دقت داشته باشید که اگر سوئیچ شبکه بتواند به درستی از انجام این دو وظیفه اصلی خود برآید، دو نتیجه بسیار مثبت برای شبکه در پی خواهد داشت. اول از همه اینکه با عدم ارسال اطلاعات برای همه گیرنده ها، موجب می شود که امنیت شبکه و اطلاعات به اندازه کافی تامین شود. دیگر آنکه در چنین حالتی شبکه با انباشت حجم زیادی از اطلاعات مواجه نمی شود و بنابراین می تواند به خوبی سایر وظایف خود را انجام دهد.

انواع مدل های سوئیچ شبکه هایک ویژن

معمولا سوئیچ شبکه هایک ویژن در دو گروه اصلی طراحی و عرضه می شود؛ یکی سوئیچ هایی که با نام سوئیچ مدیریتی شناخته می شوند و دیگری سوئیچ هایی که فاقد ویژگی مدیریتی هستند و بنابراین می توان آنها را غیر مدیریتی نامید.

سوئیچ شبکه غیر مدیریتی عبارت از تجهیزاتی است که از همان ابتدا به صورت برنامه ریزی شده طراحی و تولید می شوند. این نوع سوئیچ ها بر اساس استاندارد خاصی عمل می کنند و در صورت عدم وجود استاندارد مورد نظر نمی توانند به خوبی از عهده وظیفه خود برآیند. بنابراین نمی توان هیچ نوع تغییری در عملکرد این نوع سوئیچ شبکه ایجاد کرد.

اما سوئیچ شبکه مدیریتی گرچه به صورت برنامه ریزی شده تولید می شود، ولی این امکان برای کاربر در نظر گرفته شده است که در صورت نیاز با استفاده از رمز عبور، برنامه ریزی آن را تغییر دهد و یا اینکه آن را به صورتی که لازم است ویرایش نماید.

دقت داشته باشید که سوئیچ های غیر مدیریتی که دارای محدودیت در عملکرد هستند، بسیار ارزان تر از انواع سوئیچ های شبکه مدیریتی ارائه می شوند. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که سوئیچ شبکه مدیریتی به گونه ای تولید می شود که بتوان برای هر کاربر سطح دسترسی مناسب را مشخص کرد. به این ترتیب امکان جدا کردن بستر تجهیزات مداربسته از بستر اصلی شبکه امکان پذیر می باشد.

انواع سوئیچ شبکه

چگونگی انتخاب سوئیچ مناسب

واقعیت این است که می توان با استفاده از معیارهای گوناگون سوئیچ شبکه مناسب را انتخاب کرد. از جمله این معیارها می توان به تعداد پورت های سوئیچ اشاره کرد. سوئیچ شبکه POE معمولا به گونه ای تولید می شود که بسته به استفاده و نیاز کاربر تعداد پورت های گوناگونی داشته باشد. کمترین تعداد پورت در این نوع سوئیچ ها حداقل 8 عدد است. در حالی که بیشترین آن می تواند 48 پورت و در مواردی حتی بیشتر از آن باشد.

نکته ای که در مورد تعداد پورت های سوئیچ POE باید به آن توجه داشته آن است که تعداد این پورت ها بستگی به نیاز شما دارند و به همین دلیل نباید سوئیچ هایی با تعداد پورت اضافه را تهیه کرد. همچنین باید بدانید که این تعداد پورت به میزان برقی بستگی دارد که دوربین های تحت شبکه مصرف می کنند. همین دو نکته را باید در هنگام انتخاب سوئیچی با تعدد پورت ها در نظر داشت.

یکی دیگر از مهم ترین معیارها برای انتخاب سوئیچ شبکه مناسب، توان کل سوئیچ است. باید بدانید که اگر میزان توان مصرفی سیستم های دوربین مداربسته ای که استفاده می کنید، بیشتر از توان کل سوئیچ شبکه مورد نظر باشد، سوئیچ همه توانایی خود برای تامین جریان الکتریکی را از دست خواهد داد و بنابراین به درد شما نخواهد خورد. چون عدم انتقال برق به دوربین می تواند باعث خاموش شدن دوربین شود و در چنین حالتی هزینه هایی که برای دوربین کرده اید، از دست خواهد رفت. توصیه ما این است که اگر از دوربین مداربسته IP استفاده می کنید، حتما سوئیچ شبکه قدرتمندی را برای آن تهیه نمایید. اگر امکان خرید چنین سوئیچی را ندارید، حتما دوربین هایی که پر مصرف تر هستند را به منبع تغذیه جداگانه ای متصل نمایید.

سومین معیار اصلی برای خرید و انتخاب سوئیچ شبکه مناسب، استاندارد مورد پشتیبانی سوئیچ است. در واقع فناوری POE قابلیت پشتیبانی از دو استاندارد اصلی IEEE802.3af و IEEE802.3at را دارد. در استاندارد اولی توان خروجی که برای هر پورت سوئیچ در نظر گرفته شده است، حدود 15 وات می باشد. البته باید دقت داشت که این میزان توان در هنگام انتقال با توجه به توان مصرفی برای کابل به حدود 13 وات خواهد رسید.

در استاندارد دوم، یعنی IEEE802.3at توان خروجی برای هر پورت 30 وات در نظر گرفته شده است، یعنی تقریبا دو برابر توان خروجی استاندارد IEEE802.3af. اما در این مورد هم باید توجه داشته باشید که مقداری از این توان خروجی در کابل به کار می رود و بنابراین فقط حدود 25 وات جابجا خواهد شد. سوئیچ هایی که از استاندارد IEEE802.3af بهره مند می باشند را سوئیچ POE می نامند. در حالی که مدل هایی که از استاندارد IEEE802.3at پشتیبانی می نمایند را سوئیچ شبکه POE+ نامگذاری کرده اند.

انتخاب سوئیچ شبکه

سایر نکات مهم در انتخاب سوئیچ

به غیر از آنچه گفته شد در هنگام انتخاب سوئیچ شبکه مناسب باید میزان پهنای باند را نیز در نظر گرفت. پهنای باند ورودی و خروجی در هر سوئیچ متفاوت است. گستردگی این پهنای باند به صورت 10، 100 و 1000 Mbps نشان داده می شود. اگر پهنای باند متناسب با دوربین مداربسته مورد نظر نباشد، تصاویر با تاخیر پخش خواهند شد.