در قسمت سیستم های امنیتی مدار بسته شما حتما کلمه DVR برای یک بار هم که شده به گوشتان برخورد کرده است. این سوال حتما برا شما پیش آمده که DVR چیست؟ دستگاه DVR در واقع مخفف عبارت Digital Video Recorder است که وظیفه ی اصلی آن در سیستم مدار یسته توربو اچ دی (آنالوگ) ضبط کردن تصاویر دوربین های مدار بسته و مدیریت آن ها می باشد. در بخش سیستم مدار بسته تحت شبکه هم دستگاه NVR این وظایف را انجام می دهد. دستگاه دی وی آر این قابلیت را به شما می دهد تا تنظیمات مورد پسندتان را (مناسب کاربری شما) از داخل دستگاه انجام دهید. دستگاه های دی وی آر موجود در بازار انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد کانال به دستگاه های 4، 8، 16، 32 کانال تقسیم بندی می شوند. در ادامه این مقاله شما را با تعدادی از ویژگی های مهم دستگاه DVR آشنا می کنیم:

  1. قابلیت های جدید دستگاه DVR
  2. اجزای اصلی دستگاه دی وی آر
  3. نکات مهمی درباره خرید DVR

برخی از قابلیت های جدید دستگاه DVR

  • قابلیت متصل شدن به شبکه: با این قابلیت جدید می توان دستگاه دی وی آر را به شبکه های داخلی و یا اینترنت متصل کرده و تصاویر دوربین های مدار بسته را به صورت زنده (LIVE) یا به صورت ضبط شده (Playback) با استفاده از تلفن همراه حتی از راه های دور هم مشاهده کرد.
  • قابلیت موشن دتکشن یا همان تشخیص حرکت (Motion Detection): با این قابلیت دوربین های مدار بسته فقط در صورتی که شیء متحرکی از جلوی دوربین رد شود اقدام به ضبط تصاویر می کنند. برای استفاده از این قابلیت حتما باید در بخش تنظیمات دستگاه دی وی آر آن را فعال کنید. با این کاربرد جدید تا حد زیادی در فضای ذخیره سازی هارد دیسک صرفه جویی می شود.
  • قابلیت عبور از خط (Line Crossing): با فعال کردن این قابلیت جدید شما می توانید با رسم کردن خطی فرضی در تصویر با عبور هر شیء و یا هر شخصی از خط، آلارم هشدار را دریافت کنید.
  • قابلیت ورود خروج غیر مجاز (Intrasion Detection): با فعال کردن این قابیلت می توان با رسم کردن خط فرضی در یک محوطه مشخص شده، ورود و خروج اشخاص یا اشیاء را تحت کنترل گرفت.
  • آلارم هشدار: با استفاده از این قابلیت می توان دوربین های مدار بسته را به روشی تنظیم کرد که درصورت مشاهده حرکت افراد و یا قطع شدن ناگهانی تصویر هنگام ضبط کردن، یک هشدار از طریق ایمیل و پیامک و یا با آژیر به مخاطب مورد نظر اعلام شود.
  • قابلیت جستجوی پیشرفته (Advanced search): با کمک این ویژگی شما می توانید عبور و مرور افراد یا اشیاء را در زمان هایی خاص که این افراد از جلوی دوربین های مدار بسته رد شده‌اند را کنترل کنید. همچنین شما می توانید با این قابلیت در زمان هایی که بیشترین تردد صورت میگیرد، تصویرشان را کنترل کنید.
  • قابلیت تنظیم کردن نوع تصویر و حالت ضبط: با این ویژگی می توان با رفتن به تنظیمات دستگاه دی وی آر، میزان رنگ و نور تصاویر و یا بازه زمانی ذخیره سازی تصاویر را به صورت دلخواه تغییر داد.
  • قابلیت مدیریت کاربران (User Management): با استفاده از این کاربرد جدید می توان سطح ورودی های متفاوتی برای برخی از کاربران تنظیم کرد. به طور مثال یک کاربر می تواند مدیریت اصلی تصاویر را در سیستم مدار بسته داشته باشد، ولی یک کاربر معمولی می تواند فقط اجاره نظارت تصاویر را داشته باشد.

 

نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه DVR باید به آن توجه کرد

اکنون که در جریان کارایی های DVR قرار گرفتید و فهمیدید که چه ویژگی هایی دارد، باید چند نکته مهم درباره خرید این دستگاه را بدانید تا دوربین های مدار بسته شما قابلیت های بهتری از خودشان ارائه کنند.

 دستگاه دی وی آر تا چه کیفیتی از دوربین های مدار بسته را ساپورت می کند؟

یکی از متداول ترین سوال ها هنگام خرید دستگاه دی وی آر این است که دستگاه DVR تا چه کیفیتی را ساپورت می کند؟ در جواب این سوال باید بگوییم که هر دی وی آر یک کیفیت مخصوص به خودش را دارد. به طور مثال بعضی از این دستگاه ها تا 2 مگاپیکسل، بعضی دیگر تا 4 و برخی از آن ها هم ممکن است تا 8 مگاپیکسل را ساپورت کنند. نکته مهم در هنگام خرید این است که باید توجه کنید کیفیت و رزولوشن دوربین های مدار بسته شما باید با کیفیت دستگاه دی وی آری که شما می خرید یکسان باشد.

برخی از افراد دوربین مدار بسته 6 مگاپیکسل دارند، ولی دستگاه دی وی آر با کیفیت 4 مگاپیکسل را خریداری کرده‌اند که عملا با این کار، کارایی دوربین هایشان را کاهش دادند و دوربین هایشان نهایتا تا 4 مگاپیکسل تصویر برداری می کنند.

دستگاه دی وی آر تا چه مدت زمانی ذخیره سازی انجام می دهد؟

به طور کل دستگاه های دی وی آر تولید شده در دنیا بدون حافطه داخالی یا هارد دیسک به مشتریان فروخته می شوند و مشتریان باید جداگانه اقدام به خرید هارد دیسک برای ذخیره سازی تصاویر کنند. در موقع خرید دی وی آر باید توجه داشته باشید که دستگاه تا چه ظرفیتی و چه تعداد هارد را ساپورت می کنند.

اگر بخواهم مقایسه ای انجام دهیم معمولا دستگاه های دی وی آر 4 کاناله تا 1 عدد هارد، 8 و 16 کاناله 1 تا 2 عدد هارد و دستگاه 32 کاناله از 2، 4 و در بعضی موارد تا 8 عدد هارد را پشتیبانی می کنند.

نکته مهم در تشخیص مدت زمان ذخیره سازی هارد دیسک این است. اگر به فرض مثال 4 عدد دوربین 8 مگاپیکسل داشته باشید، دستگاه ممکن است تا 1 ماه ذخیری سازی انجام دهد، ولی اگر 4 عدد دوربین 4 مگاپیکسل داشته باشید تا دو برابر یعنی 2 ماه ذخیره تصاویر را خواهید داشت.

فرمت فشرده سازی دستگاه DVR

دستگاه های دی وی آر دارای فرمت های فشرده سازی مختلف می باشند. به طور مثال فرمت ذخیره سازی H.264 و H.264+ که تا دو برابر تصاویر را فشرده‌تر ذخیره می کنند. اما به تازگی بعضی از دی وی آر ها دارای فرمت H.265 و H.265+ شده‌اند که می توانند تصاویر را تا 5 برابر فشرده‌تر ذخیره کنند. این امر باعث صرفه جویی خوبی در فضای هارد دیسک خواهد شد.

ورودی و خروجی هاس دستگاه دی وی آر

پورت های دستگاه DVR

دستگاه های دی وی آر تولید شده در دنیا، ورودی و خروجی های متنوعی دارند که اگر بخواهیم نام ببریم می توانیم به خروجی HDMI ، VGA ، RS485 ، LAN و همینطور USB اشاره کنیم. در بعضی از دستگاه دو عدد خروجی HDMI و VGA وجود دارد که مخصوص کسانی می باشد که می خواهند برای دیدن تصاویر بیشتر از دو عدد نمایشگر استفاده کنند.

تفاوت دی وی آر با ان وی آر

دستگاه های DVR و NVR، دستگاه هایی می باشند که تصاویر دوربین های مدار بسته را دریافت می کنند. حال فرق دی وی آر و ان وی آر را اگر بخواهیم توضیح بدهیم این است که، دی وی آر یک دستگاه الکترونیکی می باشد و با استفاده از کابل کواکسیال تصاویر دوربین های مدار بسته را دریافت می کند و سپس آن ها را کدگذاری کرده و پردازش می کند.

اما دستگاه ان وی آر در واقع مانند یک برنامه ی نرم افزاری عمل می کند. به طور کل در سیستم های تحت شبکه تصاویر دوربین های مدار بسته در خود دوربین ها کدگذاری شده و سپس این تصاویر پردازش شده و با استفاده از کابل شبکه برای ذخیره سازی و مشاهده آن ها به دستگاه ان وی آر منتقل می شوند.