یکی از انواع سیستم های مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگ HD است. این نوع دوربین از ساده ترین انواع سیستم ها بوده و هزینه های مربوط به تهیه و نصب و راه اندازی آن بسیار کم می باشد. به طور کلی، برای نصب این نوع سیستم به کابل کواکسیال نیاز است تا از طریق آن بتوان تصاویر را به دستگاه ضبط کننده منتقل کرد. با ذخیره تصاویر بر روی هارد دیسک، می توان آنها را مشاهده کرد.

دوربین مداربسته آنالوگ HD

بخش های مختلف سیستم دوربین مداربسته آنالوگ HD

قبل از هرچیز بهتر است با بخش های مختلفی که تشکیل دهنده سیستم دوربین مداربسته آنالوگ HD هستند، آشنا شوید. اصلی ترین بخش، خود دستگاه دوربین مداربسته آنالوگ است. این دوربین تصاویر را دریافت کرده و آن را به صورت سیگنال به خروجی دستگاه منتقل می کنند.

بخش دیگری از سیستم های مداربسته آنالوگ اهمیت فوق العاده ای دارد، دستگاه DVR می باشد. این دستگاه همان بخشی است که تصاویر آنالوگ را از دوربین ها دریافت کرده و آنها را تبدیل به تصاویر دیجیتال می کند. یکی دیگر از وظایف اصلی دستگاه های دی وی آر نمایش دادن تصاویر، ضبط آنها و یا انجام تغییرات دیجیتال بر روی تصاویر است. همچنین هارد دیسک نیز درون این دستگاه قرار گرفته است که وظیفه اصلی آن ذخیره تصاویر می باشد.

کابل های تصویر نیز به عنوان بخشی از سیستم دوربین مداربسته آنالوگ HD، اهمیت فوق العاده ای در این سیستم ها دارند. این نوع کابل ها معمولا از نوع کابل کواکسیال یا RG59 هستند و وظیفه اصلی آنها منتقل کردن تصاویر از دوربین مداربسته آنالوگ به دستگاه دی وی آر می باشد.

منبع تغذیه و تجهیزات مربوط به برق

منبع تغذیه دوربین مداربسته آنالوگ HD، آداپتوری است که می تواند ولتاژ برق شهری را تبدیل به برق 12 ولت کند. به این ترتیب ولتاژ مناسب برای راه اندازی دوربین آنالوگ تامین می شود. همچنین این سیستم نیازمند کابل های برق مناسب است که به وسیله آنها انرژی برق به دوربین منتقل شود.

از دیگر تجهیزات مربوط به انرژی برق و تغذیه دوربین آنالوگ HD می توان به فیش های مخصوصی اشاره کرده که برای این کار طراحی شده اند. این فیش ها کابل های برق را به تجهیزات دوربین مداربسته متصل می کنند.

تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ HD

کیفیت و وضوح تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ HD

واقعیت این است که کیفیت و رزولوشن تصاویری که از طریق سیستم های دوربین مداربسته آنالوگ HD ثبت و ضبط می شوند، به شدت به کیفیت کابل تصویر وابسته است. این امر به خاطر سیگنال های آنالوگی است که از طریق کابل تصویر به سمت دستگاه دی وی آر ارسال می شوند. هر چقدر کیفیت کابل تصویر بالاتر باشد، کیفیت سیگنال های آنالوگ و در نتیجه کیفیت تصویر دریافتی نیز بیشتر خواهد بود.

نکته مهمی که در مورد رزولوشن تصاویر دوربین های آنالوگ باید بدانید آن است که این رزولوشن با استفاده از استانداردهای TVL نشان می دهند. بنابراین هر چقدر که قدرت TVL بیشتر باشد، مسلما کیفیت و وضوح تصاویر بالاتر خواهد رفت. البته توجه داشته باشید که تا به حال بیشترین میزان کیفیتی که برای تصاویر دوربین آنالوگ وجود دارد، TVL 720 می باشد.

تجهیزات ضروری برای نصب و راه اندازی

اگر قصد راه اندازی دوربین مداربسته آنالوگ HD را داشته باشید، به تجهیزات مخصوص این کار احتیاج دارید. از جمله این تجهیزات می توان به داکت ها اشاره کرده که اهمیت فوق العاده ای در حفظ امنیت و سلامت کابل ها دارند. داکت ها نوعی محفظه های پلاستیکی هستند که بر روی کابل ها نصب می شوند و یا اینکه کابل ها را درون آنها جاسازی می کنند. البته اگر کابل های مربوط به دوربین مداربسته را در فضای باز نصب می کنید، به جای داکت باید از لوله فلکسی استفاده نمایید. لوله فلکسی نوعی لوله کاملا انعطاف پذیر است که روکش آن از جنس فلز بوده و می تواند به خوبی از کابل ها در فضای باز محافظت نماید.

یکی دیگر از تجهیزاتی که برای نصب دوربین های مداربسته آنالوگ HD به آن نیاز دارید، باکس پلاستیکی است. این باکس محافظ آداپتور و انشعابات آن می باشد. همچنین اگر قرار است صدای موجود در فضا را نیز ضبط کنید، حتما به یک عدد میکروفون نیاز خواهید داشت.

در نهایت USP یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که حتما باید در هنگام نصب و راه اندازی دوربین مداربسته آنالوگ HD، آن را نیز نصب کنید. USP به گونه ای طراحی شده است که در هنگام قطع برق بتواند به عنوان یک منبع تغذیه مناسب برای دوربین عمل کند.

نصب و راه اندازی دوربین مداربسته آنالوگ

مزایا و معایب دوربین های مداربسته آنالوگ

واقعیت این است که مهم ترین و اصلی ترین مزیت استفاده از دوربین مداربسته آنالوگ HD قیمت آن است. البته این نوع دوربین ها دارای مزایای دیگری هم هستند. مثلا می توان آنها را از راه دور کنترل کرد. کار با آنها راحت و ساده است و حتی اگر خودتان تا حدی با مسائل فنی آشنا باشید، می توانید به راحتی آن را نصب کنید. ضمن اینکه تنوع این نوع دوربین ها زیاد بوده و می توانید در محیط های مختلف از آنها استفاده کنید.

از طرف دیگر اگر کیفیت تصویر را در دوربین آنالوگ افزایش دهید، در بخش خروجی افت فریم نخواهید داشت. البته این امکان وجود دارد که موقع ضبط توسط دستگاه دی وی آر تعداد فریم ها کمتر شود.

به هر حال بهتر است قبل از تهیه دوربین آنالوگ مورد نظر خود، برخی نکات را در مورد آن بدانید. مثلا باید بدانید که کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها، نسبت به دوربین های دیجیتال خیلی خوب نیست. همچنین این دوربین ها به راحتی تحت تاثیر نویز قرار می گیرند که باعث کاهش بیشتر کیفیت تصویر در آنها می شود.

بد نیست این نکته را هم بدانید که اگر بخواهید تصاویر دوربین مداربسته آنالوگ HD را به صورت بی سیم دریافت کنید، احتمالا با کاهش کیفیت تصویر روبرو می شوید. این امر به خاطر آن است که تصاویر در هنگام انتقال به صورت آنالوگ، متاثر از امواج داخلی خواهند بود.

یک نکته مهم دیگر آن است که در این نوع از سیستم های دوربین مداربسته امکان زوم بر روی تصویر برای شما فراهم نخواهد بود. ضمن اینکه باید توجه داشته باشید که دوربین های آنالوگ در هنگام نصب، نیازمند سیستم سیم کشی اختصاصی هستند. این امر باعث می شود که زمان نصب دوربین تا حد زیادی بیشتر از مدت زمانی باشد که برای نصب دوربین های دیجیتال استفاده می شود.

مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ HD

نکاتی درباره تفاوت های دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال

بسیار مهم است که قبل از تهیه هر نوع دوربین مداربسته ای، با تفاوت ها و شباهت های انواع دوربین ها با یکدیگر آشنا باشید. این کار به شما در انتخاب بهترین گزینه مناسب کمک می کند. مثلا حتما برایتان جالب خواهد بود که بدانید اگرچه دوربین های دیجیتال نسبت به دوربین های آنالوگ گران تر هستند، ولی رزولوشن و کیفیت تصویر در آنها تا حدود سه برابر بیشتر می باشد. همچنین راه اندازی این نوع دوربین ها کار بسیار راحتی است. تنها چیزی که برای نصب دوربین دیجیتال تحت شبکه نیاز دارید، یک کابل شبکه است. در حالی که برای نصب و راه اندازی دوربین های آنالوگ به تجهیزات نسبتا زیادی نیاز می باشد.

اگرچه به نظر می رسد که دوربین های دیجیتال مزایای زیادی نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ دارند، ولی بد نیست بدانید که یکی از مهم ترین تفاوت های میان این دو نوع دوربین به تعمیر و نگهداری آنها برمی گردد. سیستم های مداربسته آنالوگ نیاز چندانی به تنظیم و نگهداری ندارند. در حالی که دوربین های دیجیتال مدام باید مدیریت و تنظیم شوند که خود این امر نیازمند صرف هزینه می باشد.

به طور کلی می توان گفت بسته به نیاز کاربران در بسیاری از مواقع دوربین مداربسته آنالوگ HD به خوبی می تواند نیازهای آنها را برآورده سازد. بنابراین نیازی به هزینه کردن زیاد و تهیه دوربین های دیجیتال تحت شبکه نیست. در واقع این نوع دوربین ها معمولا در فضاهایی به کار می روند که نیازی به کیفیت بالای تصویر نیست و صرف ضبط شدن اتفاقات و تصاویر محیط برای کاربران کافی است.