قابلیت AWB در دوربین مداربسته یک قابلیت بسیار کاربردی در این دوربین ها می باشد. همه ما زمانی که با استفاده از یک دوربین و یا گوشی تلفن همراه عکسی می گیریم، انتظار داریم که عکس به میزان زیادی با تصویر واقعی شباهت داشته باشد.

آشنایی با قابلیت AWB در دوربین مداربسته

محققان و تولیدکنندگان دوربین های عکاسی، فیلم برداری و مداربسته همیشه در تلاش اند. تا دوربین ها به درجه ای از پیشرفت برسند، تا عکس های گرفته شده به میزان بسیار زیادی با تصاویر واقعی شباهت داشته باشند. برای اینکه یک تصویر واقعی به نظر برسد باید رنگ سفید در آن به میزان موردنیاز تنظیم شود. منظور از رنگ سفید این است که سعی شود تصاویر به رنگی واقعی خود نزدیک تر شوند. نه اینکه رنگ آن ها سفید شود. گاهی تصاویری را با تم های مختلف آبی یا قرمز می بینیم. اگر دقت کنید متوجه می شوید که این تصاویر نه تنها واضح نیستند بلکه زیاد واقعی به نظر نمی رسند.

وضوح تصویر و واقعی بودن آن در دوربین های مداربسته بسیار اهمیت دارد. اگر در محیط نصب دوربین مداربسته اتفاقی رخ بدهد و نیاز به بازبینی تصاویر ضبط شده از دوربین های مداربسته باشد، وضوح تصویر جهت تشخیص وسایل و چهره افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود. قابلیت AWB در دوربین مداربسته به تنظیم شفافیت تصویر کمک می کند. این قابلیت کمک می کند که تصاویر به دست آمده از دوربین بسیار طبیعی باشند و با تصویر واقعی تفاوت چندانی نداشته باشند. علاوه بر این جزئیات موجود در تصویر نیز به خوبی مشخص باشند.

آشنایی با قابلیت AWB در دوربین مداربسته

ویژگی های قابلیت AWB

قابلیت AWB جهت تنظیم نور سفید به کار برده می شود. این قابلیت کمک خواهد کرد تا در حضور رنگ های مختلفی که در تصویر وجود دارد؛ بالانس رنگ سفید به میزان بسیار مناسبی و بیشتر از سایر رنگ ها تنظیم شود تا تصویر به حالت طبیعی نزدیک تر شود.

دوربین های مداربسته خودشان به گونه ای طراحی می شوند که تمامی رنگ ها رو پوشش می دهند. از طرفی اجسام موجود در محیط نیز خودشان دارای رنگ های مخصوص به خود هستند. تصویر دوربین و اجسام باید به گونه ای تنظیم شود که تصویر گرفته شده کاملا طبیعی جلوه کند. تصویر باید به گونه ای باشد که با حالت واقعی فرق چندانی نداشته باشد. برای این که این اتفاق بیفتد باید رنگ سفید زمینه بیش از هر رنگ دیگری در تصویر  تنظیم گردد. رنگ سفید باعث می شود که مابین رنگ های موجود در تصویر و رنگ واقعی اجسام هارمونی ایجاد شود. ایجاد هارمونی مابین رنگ تصاویر و رنگ واقعی اجسام سبب می شود تصاویر واقعی تر به نظر برسند، از طرفی تنظیم بالانس رنگ سفید سبب حذف رنگ های غیر واقعی و غیر طبیعی در تصویر می گردد.

چشم ما قادر است رنگ واقعی اجسام را بلافاصله پس از دیدن تشخیص دهد، اما دوربین ها این توانایی را ندارند. دوربین جهت تشخیص نور اجسام دچار مشکل می شود و ممکن است که رنگ تصویر را با رنگ هایی مانند آبی یا قرمز نشان دهد. بر همین اساس قابلیت AWB در دوربین مداربسته جهت تنظیم بالانس رنگ های زمینه دوربین ایجاد شده است. این قابلیت توانایی تنظیم رنگ های مختلف، حذف رنگ های اضافی و افزایش بالانس نور سفید را دارا می باشد.

چگونگی عملکرد قابلیت AWB

دوربین های مداربسته که مجهز به قابلیتAWB هستند دارای سنسورهایی جهت تشخیص رنگ هستند. قابلیتAWB در دوربین مداربسته ابتدا جهت حذف رنگ های غیر واقعی موجود، تصاویر را پردازش می کند، این کار جهت همگام سازی نور با تصویر صورت می پذیرد. این قابلیت پس از آن که تصاویر را مورد پردازش قرار داد. در نهایت با همگام سازی نور با رنگ پس زمینه به ارائه تصاویر به بهترین شکل ممکن می پردازد.

چگونگی عملکرد قابلیت AWB

کاربرد قابلیت AWB

چشم انسان به راحتی رنگ ها را تجزیه می کند و رنگ سفید را از سایر رنگ ها تشخیص می دهد. زمانی که ما در محیطی با منابع نوری مختلف قرار می گیریم. چشم ما خیلی سریع با محیط مطابقت پیدا می کند و نور سفید را به راحتی تجزیه می کند. دوربین مداربسته این قابلیت را ندارد و برای تجزیه نور سفید نیازمند یک منبع می باشد. دوربین های مداربسته اغلب در تشخیص رنگ سفید و تجزیه آن دچار مشکل می شوند. خصوصا اگر تصویر تحت احاطه یک رنگ دیگر قرار گرفته باشد  یا در محیط هیچ منبع نوری طبیعی به رنگ سفید وجود نداشته باشد. نتیجه این کار تصویری با رنگ های ناموزون، غیر طبیعی و با کیفیت پایین می باشد. عدم وجود نور سفید سبب ایجاد رنگ های دیگر مانند سبز، نارنجی و آبی در زمینه تصاویر می شود.  قابلیت AWB در دوربین مداربسته این مشکلات را به صورت کامل رفع کرده و به ارائه تصویری با کیفیت بالا و واقعی می پردازد.

کاربرد قابلیت AWB

چگونگی عملکرد دوربین مداربسته در حفظ امنیت

علاوه بر  قابلیت AWB در دوربین های مداربسته قابلیت های دیگری هم در آن ها وجود دارد. در واقع اجتماع قابلیت های مختلف در این دوربین ها، آن ها را تبدیل به یک سیستم حرفه ای جهت برقراری امنیت و جلوگیری از جرایم نموده است. در ادامه با هم این قابلیت ها را بررسی می کنیم؛

چگونگی عملکرد دوربین مداربسته در حفظ امنیت

قابلیت ضبط تصویر

قابلیت ضبط و نگهداری تصاویر اصلی ترین ویژگی دوربین های مداربسته می باشد. در واقع دوربین های مداربسته با هدف ضبط تصاویر در اماکن نصب می شوند. دوربین های مداربسته با استفاده از همین ویژگی است که سبب ایجاد امنیت در این مکان ها می شوند. اما این قابلیت در تمامی دوربین ها یکسان نیست. برخی از دوربین های مداربسته، مجهز به قابلیت ها و تجهیزاتی هستند که این تجهیزات و قابلیت ها آن ها را در ضبط تصاویر قدرتمند نموده است. این قابلیت ها سبب شده که تصاویر با کیفیت بالا و واقعی ضبط و ذخیره سازی شوند. قابلیت AWB در دوربین مداربسته یکی از قابلیت های ویژه ای است که دوربین های مداربسته شرکت داهوا و هایک ویژن بدان مجهز می باشند.

قابلیت تنظیم ارتفاع

نصب و جابجایی دوربین های مداربسته در گذشته کمی پیچیده بود. اگر کاربر می خواست مکان دوربین ها را تغییر دهد باید از یک کارشناس کمک می گرفت. دوربین های مداربسته امروزی به گونه ای طراحی شده اند که قابلیت نصب و جابجایی آن ها ساده تر می باشد. ارتفاعی که دوربین در آن نصب می شود تاثیر زیادی در محدوده تحت پوشش دوربین و تشخیص چهره افراد دارد. هر قدر دوربین در ارتفاع بالاتری نصب شود محدوده بیشتری را تحت پوشش قرار می دهد. در عوض اگر در ارتفاع پایین تری قرار داشته باشد قابلیت تشخیص چهره افراد راحت تر می باشد.

قابلیت شنود صدا

دوربین های مداربسته پیشرفته قابلیت ضبط و شنود صدای اطراف را هم دارا می باشند. معمولا دوربین های مداربسته قابلیت ضبط و شنود صدا را ندارند. برای اینکه دوربین های مداربسته بتوانند در کنار ضبط تصاویر صداهای اطراف را هم ضبط کنند، باید به یک میکروفون نصب شوند. با پیشرفت تکنولوژی دوربین های مداربسته پیشرفته به روی کار آمد. این دوربین ها اندازه ای کوچک داشته و بدون نصب میکروفون قابلیت شنود صدا را دارا می باشند.

قابلیت دید در شب

قابلیت دید در شب یکی از فناوری های بسیار مفیدی است که به دوربین های مداربسته اضافه شد. با استفاده از این فناوری دوربین های مداربسته در تاریک ترین زمان شب هم قادر به ضبط تصاویر می باشند. اکثر سرقت هایی که از منازل مسکونی، طلافروشی ها و … صورت می پذیرد در شب اتفاق می افتد. دلیل سرقت در شب این است که چهره سارقین قابل تشخیص نیست. شرکت داهوا و هایک ویژن پس از تحقیقات و تلاش فراوان توانستند این قابلیت را به دوربین های مداربسته خود اضافه کنند. با استفاده از این قابلیت در تاریک ترین زمان شب هم ضبط تصاویر و تشخیص چهره افراد به راحتی امکان پذیر است.

قابلیت زوم دقیق

تشخیص چهره افراد اصلی ترین قابلیت دوربین های مداربسته می باشد. دوربین های مداربسته علاوه بر اینکه جهت حفظ امنیت مکان های مسکونی و مالی کاربرد دارند. جهت کنترل ترافیک، در اداره آگاهی و بیمارستان ها نیز جهت حفظ امنیت و تشخیص چهره افراد به کار برده می شوند. با استفاده از قابلیت زوم تصاویر چهره افراد مجرم به راحتی قابل تشخیص است.

قابلیت های مختلف دوربین های مداربسته