نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته یکی از عمده ترین قسمت های طرح راه اندازی دوربین مدار بسته می باشد که با توجه به گونه دوربین می تواند متمایز باشد. دقت داشته باشید که بصورت صحیحی مراحل سیم کشی را بایستی انجام داد چرا که کابل کشی این گونه دوربین ها اثربخشی مستقیمی بر روی سطح کیفی تصاویر ثبت شده دارد. معمولا دوربین ها را بایستی در فاصله های زیاد از سیستم ضبط تصویر راه اندازی کرد و مطلوب است نقشه کابل کشی دوربین مدار بسته را با توجه و دقت کافی انجام داد تا در روز های آتی برای اعمال تعمیرات ، افزودن دوربین های جدید و… با مسئله روبرو نشوید. بهتر است بدانید که سیم کشی ماهرانه می تواند شما را از خسارت دزد ها ایمن نگه دارد.
اگر در حال نوسازی یا ساخت یک محل جدید می باشید مطلوب ترین زمان کابل کشی برای این نوع دوربین های پیش از گچ کاری می باشد. چرا که در این صورت آپشن های متنوعی برای محل عبور دادن سیم ها و لوله گذاری موجود است. در این صورت کلیه کابل این دوربین ها که برای محل شما کشیده می شود قابل دید نیستند.
آنچه میخوانید
- 1 نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در سیستم HD
- 2 نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه IP
- 3 نرم افزار های طراحی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
- 4 اقسام کابل های مورد نیاز برای رسم نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
- 5 دلایل توصیه نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
- 6 نقشه سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه
- 7 نحوه سیم کشی دوربین های IP
نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در سیستم HD
درباره بهترین شیوه نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در سیستم HD چه می دانید؟ سیستم مدار بسته hd معمولا از دو سیست جداگانه دوربین مدار بسته سیستم DVR و نیز مبدا تغذیه تشکیل شده است. این سیستم پر کاربرد با تغذیه از دو بخش متمایز زیر عملکرد خود را آغاز می کند:
- نقشه سیم کشی دوربین – تصویر دوربین
- نقشه کابل کشی دوربین – تغذیه دوربین
در وضعیت نخست: از هر دوربین اچ دی یک سیم کواکسیال به سیستم DVR وصل می شود ، هر چه میزان دوربین ها زیادتر باشد مقدار سیم کشی هم بیشتر می باشد. برای متصل کردن سیم تصویر کواکسیال به دوربین و DVR بایستی کانکتور BNC را بکار برد.
- وضعیت دون: از موضع واقع گرفتن سیستم DVR، به تعداد هر دوربین یک سیم برق تا موضع نصب و راه اندازی دوربین HD کشیده شده اند. سیم برق به وسیله فیش های مادگی یا نری برق به وسیله مدنظر و مبدا تغذیه وصل می شود.
نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه IP
با بهترین شیوه های نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته IP آشنا شوید. سامانه تحت شبکه همواره متشکل از دوربین IP ، کلید شبکه و سیستم NVR می باشد. این ابزار آلات به وسیله سیم شبکه به همدیگر وصل شده اند. همواره برای متصل کردن ابزار آلات تحت شبکه به همدیگر نقشه سیم کشی دوربین های IP بدین صورت می باشد:
از هر دوربین تحت شبکه یک سیم به کلید شبکه متصل می شود ، بعد از متصل شدن تمامی دوربین های مدار بسته به کلید شبکه ، کلید به وسیله یک سیم شبکه جداگانه به سیستم NVR وصل می شود.
مسئله مهمی که بایستی به آن توجه شود این است که چنانچه کلید شبکه POE بکار برده شود از همان سیم شبکه ای که میان دوربین و کلید شبکه کشیده شده می توان برای تغذیه دوربین استفاده کرد و احتیاجی به سیم برق جداگانه ندارد وگرنه بایستی از نقشه کابل کشی مخصوص برق استفاده کرد.
پس در تهیه ی نقشه سیم کشی دوربین تحت شبکه باید به جایگذاری سوئیچ های شبکه و همچنین آنتن های رادیویی توجه کنیم.
نرم افزار های طراحی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
آیا با نرم افزار های طراحی نقشه سیم کشی دوربین آشنا هستید؟ اجرا کننده های سامانه مدار بسته همواره معلومات آنچنانی در خصوص با نرم افزار های ماهرانه طراحی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته ندارند. بدین جهت بکارگیری نرم افزار های کارآ و مقدماتی به همراه رفع نیاز استفاده کنندگان، فرصت آماده سازی فوری نقشه ها را مهیا می سازد.
-
Microsoft office Visio
یکی از مطلوب ترین نرم افزار های طراحی نقشه سیم کشی دوربین Microsoft office Visio می باشد. این برنامه یکی از زیر شاخه های برنامه Office می باشد که دستیابی به آن ها را خیلی ساده تر کرده است. با دارا بودن یک گروه از اشکال و نشانه های مربوط به نقشه کشی و گروه مربوط به سامانه های حفاظتی این برنامه برای کاربری های عادی بسیار مطلوب و ایده ال می باشد.
-
Concept Draw
این برنامه هم تا اندازه ای به برنامه Visio شبیه است و احتمال طراحی سامانه دوربین مدار بسته را برای اشخاص عادی مهیا می سازد .این نرم افزار شامل گروه های متمایز از نشانه ها و اشکال مربوط به سامانه های حفاظتی است و توانایی های جذاب برای طرح ریزی های الکتریکی دارد.
-
AutoCAD Electrica
از دیگر نرم افزار های طراحی نقشه می توان AutoCAD را نام برد. این برنامه به صورت تخصصی و ویژه برای طرح ریزی سامانه های الکتریکی تمهید شده است. کار کردن با این برنامه به راحتی دو برنامه قبلی نیست ولی احتمال تمهید الگو هایی ماهرانه تری را فراهم می سازد. این برنامه دارای گروهی از نشانه های مربوط به سامانه های الکتریکی و مدار بسته می باشد . در صورت احتیاج می توان اشکال مد نظر خود را به این برنامه افزوده یا آنها را طرح ریزی کرد.
جهت تمهید نقشه کابل کشی اینگونه دوربین ها معمولا دو روش را می توان مد نظر قرار داد، نخست اینکه چنانچه صاحب کار فایل AutoCAD را در اختیار شما قرار داد می توانید به آسانی بر روی نقشه مد نظر دوربین های مدار بسته را اعمال کنید ولی چنانچه فایل مورد نظر را در دسترس نداشتید می توانید از نرم افزار هایی که در بالا ذکر شد استفاده کنید.
-
IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL
آخرین برنامه یکی از تخصصی ترین برنامه های ماهرانه نقشه کابل کشی این نوع دوربین ها می باشد. با برنامه IP Video System Design Tool می توانید پهنای باند و محوطه مورد نظر برای بکارگیری وضوح و سطح کیفی های متنوع دوربین های حاضر در شبکه را با تمرکز و توجه بسیاری معلوم کرد. از این نوع معلومات به دست آمده برای طرح ریزی و محقق ساختن کارآمد ترین پروژه های دوربین مدار بسته تحت شبکه می توان استفاده کرد. این برنامه شیوه های فشرده سازی متنوعی را برای تصویر های دوربین من جمله H.264, MPEG- 4, JPEG, Motion در دسترس ما قرار می دهد. افزون بر این به استفاده کننده این امکان را می دهد تا مقدار مطلوب فریم بر ثانیه و شیوه فشرده سازی تصویر ها را برای دوربین مشخص کند. همچنین گنجایش هار مد نظر با ملاحظه به تنظیمات به وسیله برنامه، ارزیابی می شود.
اقسام کابل های مورد نیاز برای رسم نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
برای رسم نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته ۳ نوع کابل به کار برده می شود که این طرح ها در نوع و کارایی با همدیگر کاملا متفاوت می باشند.
- کابل شبکه
از این نوع کابل برای انتقال دادن تصاویر استفاده می شود که به وسیله دوربین ها IP امکان پذیر است. این کابل در اقسام متنوع نظیر کاور دار، بدون کاور، غلاف دار و بدون غلاف ، هر چه را که این نوع دوربین IP درج کرده باشد را به سیستم NVR منتقل می کند.
- کابل فیبر نوری
این کابل ها مطلوب ترین انتخاب برای فاصله های طولانی می باشند. همچنین شتاب بالایی در انتقال دادن معلومان و داده ها دارند و تا مدت زمان زیادی بدون مسئله ای به کار خود ادامه می دهند.
- کابل کواکسیال
این کابل پرکاربردترین گزینه ای است که برای انتقال دادن مضمون دوربین های HD به سیستم های DVR به کار برده می شوند. یکی از امتیازات این نوع کابل ایده آل کردن سطح کیفی تصویر ها با ممانعت از مداخله نویز های پیرامون می باشد.
دلایل توصیه نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته
به دلایل متنوعی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته پیشنهاد می شود:
طرح ریزی و دارا بودن نقشه از سامانه مدار بسته امتیازات بسیاری را به همراه خواهد داشت.
- از محاسن نقشه کشی این گونه دوربین ها سرعت بخشیدن به انجام پروژه است.
- فرصت عیب یابی فوری در سیم کشی های سامانه را مهیا می سازد.
- از مقدار صدمات وارده به سیم های سامانه مدار بسته، زمان تحولات در سامانه تاسیساتی را کاهش می دهد.
- در صورت لزوم به بسط سامانه دوربین مدار بسته می توان از نقشه حاضر برای طراحی استفاده کرد.
- نقشه یاری رسانده تا ارزیابی پهنای باند شبکه در سامانه مدار بسته زیر نظر شبکه مطلوب تری اجرا شود.
نقشه سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه
نقشه سیم کشی دوربین مداربسته به محل و یا جایی که میحوایم دوربین ها را در آنجا قرار بدیم بستگی دارد.
نقشه سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه یا آنالوگ یک سری تفاوت جزئی دارد که باید آنها رعایت شوند تا کار و نقشه کشی دوربین مداربسته یه نحو احسن صورت گیرد.
نحوه سیم کشی دوربین های IP
همانطور که پیش تر گفتیم نحوه سیم کشی دوربین های ip یک سری تفاوت هایی دارد که حتما باید اعمال شوند.
از آنجا که دوربین های IP POE نیازی به برق خارجی ندارند بنابراین دوربین ها را از طریق POE و از طریق کابل cat6 به هم متصل میکنیم البته لازم به ذکر است نحوه سیم کشی دوربین مداربسته بسیار مهم میباشد سپس شما میتوانید از تقسیم کننده غیر فعال PoE و PoE Injector استفاده کنید و طول سیم می تواند 130 فوت (40 متر) باشد.در موارد دیگر ، حداکثر 35 وات توان از طریق اینترنت منتقل می شود و طول کابل اترنت حداقل 328 فوت (100 متر) باشد. به این ترتیب دوربین قادر به انتقال سیگنال ویدئویی و دریافت ورودی ورودی در همان کابل است.