دستگاه NVR چیست؟ به طور کلی در تولید سیستم های مدار بسته در جهان دو مدل دستگاه NVR وجود دارد. یکی دستگاه ضبط کننده DVR که از آن در سیستم مدار بسته آنالوگ HD استفاده می شود و دیگری دستگاه NVR می باشد که از آن در سیستم های مدار بسته تحت شبکه برای ضبط تصاویر مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه NVR علاوه بر وظایفی همچون ذخیره سازی و مدیریت تصاویر، به شما این امکان را می دهد تا از قابلیت های هوشمند بیشتری بهره مند شوید که اگر بخواهیم مثال بزنیم، ارائه قابلیت های تصویری ویژه‌ای مانند تشخیص چهره، تشخیص پلاک خودرو، تشخیص شمارش افراد و … نیز می باشد. در واقع دستگاه ان وی آر مشابه سرور های کامپیوتری عمل می کند، ولی استفاده و راه اندازی آن از کامپیوتر به مراتب راحت‌تر است.

وظایف دستگاه NVR چیست؟

  • ضبط کردن تصاویر ارسالی از طریق دوربین های تحت شبکه
  • امکان پخش زنده (LIVE) یا بازپخش تصاویر (PlayBack)
  • امکان تنظیم جلوه های تصویر مانند میزان روشنایی، رنگ تصویر و …
  • امکان برق رسانی به تمام دوربین ها اگر دستگاه NVR قابلیت POE داشته باشد.
  • پردازش تصاویر با قابلیت های ویژه ای همچون تشخیص چهره، تشخیص پلاک خودرو و …
  • امکان ذخیره کردن تصاویر با استفاده از انواع حالت های ضبط

خصوصیات اصلی دستگاه NVR

دستگاه ضبط کننده NVR را می توان به خصوصیات گوناگونی دسته بندی کرد که آشنایی با این خصوصیات می تواند شما را در مواقعی که قصد خرید دستگاه ان وی آر را دارید کمک کند. در ادامه با این خصوصیات آشنا می شویم:

  1. تعداد کانال دستگاه: دستگاه های ضبط کننده NVR بر اساس تعدا کانال تقسیم می شوند. کانال در واقع مشخص کننده تعداد دوربین هایی می باشد که یک دستگاه می تواند پشتیبانی کند. معمولا دستگاه های NVR موجود در بازار ایران به ترتیب از تعداد کانال های 4 ، 8، 16، 24، 32، 64 و … تولید می شوند. به علاوه این ها، دستگاه های NVR 128 و 256 کاناله هم تولید می شوند که این دستگاه ها اکثرا مخصوص اماکن بزرگی با تعداد دوربین های بالا می باشد که به طور مثال برای سازمان های دولتی و کارخانجات بزرگ می باشند.
  1. میزان رزولوشن قابل پشتیبانی: دستگاه های ضبط کننده ان وی آر با توجه به انواع مدل آن ها تصاویر را با رزولوشن های مختلفی ذخیره می کنند. این رزولوشن بر اساس مدل های دستگاه NVR تفاوت دارند. به طور مثال دستگاه هایی که قابلیت پشتیبانی از رزولوشن 5 مگاپیکسل را دارند، دوربین هایی که رزولوشن آن ها 8 مگاپیکسل می باشد را پشتیبانی نمی کند و تصاویر گرفته شده را حداکثر تا همان 5 مگاپیکسل ذخیره و پخش می کنند.
  1. کیفیت ضبط کردن دستگاه در کانال ها: معمولا کیفیت ضبط تصاویر در کانال های دستگاه NVR یا یکدیگر تفاوت دارد. به طور مثال کیفیت ضبط تصاویر در 16 کانال از یک ان وی آر 32 کاناله می تواند تا 5 مگاپیکسل، در 8 کانال دیگرش تا 3 مگاپیکسل و در 8 کانال بعدی تا 2 مگاپیکسل باشد.
  1. تعداد هارد قابل پشتیبانی در یک دستگاه ان وی آر: هر دستگاه NVR با توجه به تعداد کانال های آن ها از تعداد مشخصی هارد با یک ظرفیت معین پشتیبانی می کند. به طور معمول دستگاه های ان وی آر تولید شده در جهان از 1، 2، 4، 8 و 16 هارد SATA ساپورت می کنند. برخی از مدل های دستگاه ان وی آر نیز قابلیت پشتیبانی از هارد اکسترنال یا  ESATA را نیز دارند.
  1. خروجی تصویر: معمولا برای مشاهده تصاویر در نمایشگر، خروجی های مختلفی تعبیه شده است. اگر بخواهیم نام ببریم خروجی HDMI و خروجی VGA برای متصل شدن به تلوزیون یا مانیتور و همینطور خروجی LAN برای متصل شدن به کامپیوتر و یا شبکه می باشد.
  1. فشرده ساری تصاویر در دستگاه: دستگاه های ان وی آر برای اینکه در میزان مصرف هارد صرفه جویی شود مجهز به فناوری های 264، H.264+، H.265 و H.265+ شده‌اند. با کمک این فناوری ها حجم تصاویر دوربین های مدار بسته هنگام ارسال و ذخیره سازی آن ها کاهش پیدا می کند.
  1. پهنای باند: دستگاه های ان وی آر پهنای باند ورودی و خروجی مشخصی دارند که در دیتا شیت محصول ذکر شده است. پهنای باند در واقع نقش اصلی را در مشخص کردن حجم اطلاعات ورودی و خروجی دارد. به طور کل هرچقدر که پهنای باند دستگاه ان وی آر بیشتر باشد، از دوربین هایی با کیفیت بالاتر می توان استفاده کرد.
  1. قابلیت پورت POE: این قابلیت را در برخی از دستگاه های ان وی آر می توان پیدا کرد. قابلیت POE در واقغ تغذیه برق را از طریق کابل تصویر برای دوربین مدار بسته فراهم می کند. پس در نتیجه بدون اینکه شما هزینه‌ای برای خرید منبع تغذیه صرف کنید، از طریق دستگاه می توانید برق تمام دوربین را با قابلیت POE فراهم کنید.