یکی از مواردی که در انتخاب دوربین مداربسته باید در نظر داشته باشیم توجه به انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته می باشد. وضوح تصویر در دوربین مداربسته یکی از نمادهای اساسی نشان دهنده کیفیت در این ابزار امنیتی می باشد. در صورتی که دوربین مداربسته از رزولوشن پایینی برخوردار باشد بالطبع تصاویر ثبت شده توسط آن دوربین فاقد جزئیات مهم و کلیدی است. این امر در افشا و پیشگیری از وقوع جرم نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید. در این خصوص کاربران در زمان تهیه دوربین مداربسته باید به مواردی مانند میزان رزولوشن و اندازه تصویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته توجه نمایند.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

معرفی مفهوم رزولوشن در دوربین مداربسته

رزولوشن در دوربین های مداربسته در واقع شاخصی است که از اندازه گیری ابعاد تصویر در جهات افقی، عمودی و بر واحد پیکسل حاصل می گردد. این مقیاس نقش بسیار مهمی در انتخاب دوربین مداربسته ایفا می نماید. این شاخص کاملا وابسته به نوع و کیفیت دوربین مداربسته است و نمی توان میزان آن را در دوربین تغییر داد. البته باید در زمان انتخاب قدرت وضوح تصویر به انتخاب تمام سیستم بر اساس آن وضوح تصویر اقدام نمایید.

برای مثال در صورتی که شما دوربینی را انتخاب نمایید که دارای وضوح تصویر بالایی باشد اما دستگاه های ثبت کننده تصویر قادر به ساپورت آن وضوح تصویر نباشد همان کیفیتی برای تصویر ثبت می گردد که توسط دستگاه NVR تعریف گردیده است. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که رزولوشن در دوربین مداربسته به عوامل گوناگونی وابسته می باشد. تکنولوژی در دوربین های مداربسته به دو بخش آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می گردد. در نتیجه میزان وضوح تصویر در این نوع از سیستم های امنیتی کاملا با یکدیگر متفاوت می باشند.

شناسایی انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته آنالوگ

در سیستم های امنیتی ما شاهد وجود انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته می باشیم. برای مثال در دوربین هایی که دارای سیستم های آنالوگ می باشند برای تعیین میزان رزولوشن تصویر از یک مقیاس واحد استفاده می نمایند. این استاندار که تحت عنوان TVL نامیده می شود به طور عمده خطوط عمودی در تصویر را عامل نشان دهنده کیفیت در نظر می گیرد. در نتیجه هر چه میزان تیوی لاین در دوربین های مداربسته آنالوگ بیشتر باشد میزان رزولوشن تعریف شده برای این دوربین ها نیز بیشتر می باشد. این امر سبب می گردد که دوربین مداربسته جزئیات بیشتری را در تصویر برای کاربر مهیا نماید. بالاترین میزان رزولوشنی که در دوربین های مداربسته آنالوگ تعریف گردیده است TVL720  می باشد.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

عوامل موثر بر میزان رزولوشن

عوامل گوناگونی در دوربین مداربسته وجود دارد که نشان دهنده انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته می باشد. یکی از عوامل هم در تعیین میزان رزولوشن دوربین های مداربسته سنسورهای موجود در این سیستم های امنیتی می باشد.اندازه سنسور های موجود در دوربین نقش مهمی در تعیین کیفیت تصویر ایفا می نماید. هر چقدر که سنسورها دارای اندازه بزرگتری باشد دریافت نور توسط دوربین بیشتر می شود و کیفیت تصویر افزایش می یابد. همچنین سنسورها در تعیین زاویه دید دوربین نیز نقش مهمی را ایفا می نمایند.

عامل دیگر در تعیین کیفیت تصویر لنزهای موجود در دوربین مداربسته می باشد. این اجزاء کلیدی در دوربین نقش مهمی در انتقال نور به سنسورهای موجود در دوربین مداربسته ایفا می نماید. در نتیجه استفاده از لنزهای با کیفیت در دوربین های مداربسته یکی از عوامل مهم در تعیین اندازه رزولوشن دوربین می باشد. استفاده از لنزهای بی کیفیت در دوربین هایی با رزولوشن بالا می تواند سبب افت شدید کیفیت تصویر ارسال شده توسط دوربین مداربسته گردد.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

معرفی برخی از رزولوشن های موجود در دوربین های مداربسته

در دوربین های مداربسته ما شاهد حضور انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته می باشیم که نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی و کیفیت دوربین مداربسته ایفا می نمایند. برای مثال یکی از کیفیت های تصویری که در دوربین های مداربسته با وضوح تصویر بالا تعریف شده است رزولوشن معادل با 1080P می باشد. این میزان از رزولوشن در بین کاربران سیستم های نظارتی در محدوده 2 مگاپیکسل تعریف می شود. نام دیگری که به این میزان از وضوح تصویر اطلاق می گردد FULL-HD می باشد. این در حالی است که میزان دیگری از وضوح تصویر که تحت عنوان 1080N تعریف می گردد برابر با وضوح تصویر کمتر از 2 مگاپیکسل در دوربین مداربسته می باشد.

یکی از مرسوم ترین میزان رزولوشن هایی که غالبا در دوربین های مداربسته استفاده می گردد D1 و VGA نامیده می شود. در این نوع از وضوح تصویر ما شاهد هستیم که تصاویر با حجم پایین به راحتی توسط دوربین مداربسته منتقل و ثبت می گردد. از این نوع رزولوشن به طور عمومی در دوربین های مداربسته، آیفون های تصویری و حتی مانیتورهای خانگی استفاده می شود. در حالت عمومی رزولوشن VGA نشان دهنده وضوح تصویر در محدوده 480 مگاپیکسل و همچنین رزولوشن D1 نشان دهنده وضوح تصویر به میزان 720 مگاپیکسل می باشد.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

همواره باید در نظر داشته باشیم که انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته وجود دارد و نقش مهمی در تعیین کیفیت تصویر ارائه شده توسط دوربین مداربسته ایفا می نماید. در حالت کلی ما شاهد وجود رزولوشن تصویر در محدوده های 3/1، 2، 3، 4 و 5 مگاپیکسل می باشم. برخی از میزان رزولوشن های مطرح شده در متن می تواند برای کاربر امکان به تصویر درآوردن با کیفیت ترین تصاویر را فراهم نماید. برای مثال استفاده از رزولوشن های معادل 4 و 5 مگا پیکسل که در دوربین های مداربسته با میزان کیفیت بالا دیده می شود.

البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که هر چقدر میزان رزولوشن در دوربین مداربسته بالاتر باشد به طبع دوربین برای پردازش تصاویر به زمان بیشتری نیاز دارد. این امر حتی در ذخیره تصویر در دستگاه های DVR و NVR نیز مشاهده می گردد. گاهی حتی در دوربین های مداربسته با تکنولوژی های پیشرفته دنیا ما شاهد وجود وضوح تصویری معادل 8 مگاپیکسل یا همان 4K می باشیم.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

انتخاب بهترین میزان رزولوشن در دوربین مداربسته

با در نظر گرفتن این امر که انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته دارای تنوع زیادی می باشد و هر یک از آنها میزان وضوح تصویر متفاوتی را برای کاربر مهیا می نمایند. حال این سوال در ذهن ما شکل خواهد گرفت که در انتخاب رزولوشن دوربین باید به چه مسئله ای توجه داشته باشیم. همواره باید در نظر داشته باشیم کیفیت تصویر تنها عامل مهم در انتخاب یک دوربین مداربسته نمی باشد. گاهی شما برای حفظ امنیت در یک نقطه خاص نیاز به استفاده از دوربین های مداربسته با وضوح تصویر بالاتر دارید.

این در حالی است که به طور عمومی غالبا وضوح تصویر در دامنه معمولی می تواند تمام نیاز های امنیتی کاربران شخصی را فراهم نماید. برای درک بهتر این موضوع می توان اینگونه بیان نمود که برای مثال شما برای نظارت بر در ورودی یک موسسه و یا فروشگاه نیاز به استفاده از دوربین مداربسته با میزان رزولوشن بالاتر دارید. این امر برای کاربر سیستم امنیتی این امکان را فراهم می نماید تا قادر به نظارت دقیق تر و استفاده از فناوری تشخیص چهره در دوربین مداربسته باشد.

انواع رزولوشن یا تفکیک پذیری در دوربین مداربسته

در نهایت با تمام مطالب یاد شده در متن به این نتیجه میرسیم که هر چه میزان کیفیت دوربین مداربسته بالاتر باشد در نتیجه رزولوشن نیز افزایش می یابد. این امر سبب می گردد تا تصاویری که توسط دوربین ثبت و ضبط میگردد از میزان حجم و اندازه بالاتری برخوردار باشد. در نتیجه در زمان انتخاب میزان رزولوشن دوربین مداربسته همواره به تامین فضای کافی برای ذخیره سازی تصاویر تولید شده توسط دوربین مداربسته توجه ویژه ای داشته باشید. انتخاب بهترین میزان رزولوشن در دوربین مداربسته کاملا وابسته به عملکردی است که کاربر از دوربین مداربسته توقع دارد.