در این مقاله ما قصد داریم که شما را با روش اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی آشنا کرده و مراحل اتصال را به شما توضیح دهیم.

آشنایی با روش اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کند، آن است که آیا می توان با متصل کردن دوربین مداربسته به آنتن مرکزی، تصاویر و فیلم های ضبط شده را بر روی تلویزیون مشاهده کرد؟ پاسخ مثبت است. اما این کار را چگونه می توان انجام داد، همان سوالی است که قرار است در این نوشته به آن پاسخ دهیم.

روش اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

آنتن مرکزی چیست و چگونه عمل می کند؟

امروزه بسیاری از ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی به دلایل متعددی اقدام به نصب آنتن مرکزی برای کل واحدهای موجود در ساختمان می کنند. این کار نه تنها باعث می شود که هر واحد نیازی به داشتن آنتن مجزا نداشته باشد، بلکه هزینه های مربوط به تهیه آنتن مجزا و سیم کشی های متعدد را نیز کاهش می دهد. یکی دیگر از مهم ترین دلایل استفاده از این نوع آنتن حفظ زیبایی ساختمان و نظم دهی به آن است. ضمن اینکه وجود آنتن های مجزا می تواند باعث بروز اختلال ناشی از سیگنال شود.

نحوه عملکرد آنتن مرکزی نیز بسیار ساده بوده و در نتیجه کار کردن با آن نیز راحت و آسان می باشد. کافی است تجهیزات مربوط به سیستم آنتن مرکزی را به درستی نصب و راه اندازی کنید. این تجهیزات عبارتند از آنتن، تقویت کننده سیگنال و نیز تقسیم کننده هایی که به تعداد لازم باید تهیه و نصب شوند.

بد نیست بدانید که هر کدام از این تجهیزات به چه دردی می خورند. آنتن برای آن است که بتواند سیگنال های مربوط به برنامه های تلویزیونی را دریافت کند. تقویت کننده نیز به تقویت خروجی آنتن می پردازد، به این ترتیب بعد از این که سیگنال ها تقسیم شدند، دچار افت در عملکرد نخواهند شد. در نهایت تقسیم کننده ها هستند که سیگنال های ورودی را به صورت مساوی و یکسان بین خروجی ها تقسیم می کنند.

آنتن مرکزی چیست

چگونه می توان دوربین مداربسته را به آنتن مرکزی متصل کرد؟

برای اینکه بتوان سیستم دوربین مداربسته را به سیستم آنتن مرکزی متصل کرد، باید نکات خاصی را در نظر داشت. اول از همه اینکه این دو سیستم از سیگنال های متفاوتی پشتیبانی می کنند. در نتیجه نمی توان آنها را به صورت مستقیم و بدون هیچ گونه تجهیزات خاصی به یکدیگر متصل کرد. بنابراین احتیاج به وسیله واسطه ای به نام مدولاتور RF می باشد. این دستگاه نوعی تبدیل کننده است که سیگنال های دو سیستم مورد نظر را یکسان سازی می کند تا به این ترتیب امکان اتصال آنها وجود داشته باشد.

در حال حاضر یکی از انواع مدولاتورهای پرطرفدار، مدلی است که با نام فول باند RF شناخته می شود. کاربرد اصلی این مدولاتور متصل ساختن دستگاه DVR به آنتن مرکزی است. اما نکته اینجاست که خروجی که دستگاه های ضبط DVR و NVR ارائه می کنند نیز با خروجی آنتن تفاوت های اساسی دارد. بنابراین حتما به مدولاتور نیاز است. در این نوع مدولاتور، خروجی دستگاه DVR تبدیل به ورودی VHF و UHF می شود که سیگنال های آنتن مرکزی هستند.

به طور کلی مدولاتور به گونه ای طراحی شده است که برای RF یک ورودی و یک خروجی جداگانه داشته باشد. همچنین برای تصویر نیز یک ورودی و برای صدا یک الی دو ورودی وجود دارند.

نحوه اتصال مدولاتور به دستگاه DVR

برای اینکه بتوانید مدولاتور مورد نظر را به دستگاه ضبط DVR  متصل کنید، به یک عدد کابل RCA نیاز دارید. این کابل دارای سه رشته سیم است. با استفاده از این کابل خروجی های DVR را به ورودی های تصویر و صدای مدولاتور متصل می کنید. در ادامه نوبت به تنظیم کانال خروجی مدولاتور می رسد. نکته مهم در این قسمت، دقت و توجه شما برای انتخاب کانال خروجی مناسب است. دقت داشته باشید که در صورت انتخاب کانالی که از آن برنامه های تلویزیونی پخش می شوند، تصویر تلویزیون و دوربین هر دو دچار اختلال خواهند شد. بسیار مهم است که بدانید این امر می تواند باعث قطع شدن یا اعوجاج خروجی مدولاتور هم شود. بنابراین این کار را با دقت و حوصله انجام دهید.

بعد از این که دستگاه DVR را به صورت مناسبی به تبدیل کننده مورد نظر خود متصل کردید، وقت آن می رسد که آنتن مرکزی را نیز به آن وصل کنید. برای این کار به یک کابل RG 6 نیاز دارید تا بتوانید آنتن مرکزی را به ورودی RF مدولاتور متصل نمایید. دقت داشته باشید که این کابل باید دارای مقاومت 75 اهم باشد. ضمن اینکه فیش آن از نوع F باشد. اگر همه چیز درست پیش برود، می توانید خروجی آمپلی فایر را به تقسیم کننده ها و ورودی آن را به خروجی مدولاتور متصل کنید.

اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

نقش آمپلی فایر

واقعیت این است که آمپلی فایرها نقش مهمی در اتصال دوربین مداربسته به سیستم آنتن مرکزی ایفا می کنند. به طور کلی آمپلی فایرها یا از نوع خطی هستند یا از نوع مولتی باند. در مدل اول، یعنی مدل خطی، فقط یک ورودی بر روی آمپلی فایر وجود دارد. در چنین حالتی فرقی نمی کند که کانال خروجی مدولاتور بر روی کدام باند تنظیم شود. این نوع آمپلی فایر در واقع نقش تقویت کننده خط را ایفا می کند.

در مدل های مولتی باند، هر آمپلی فایر دارای چندین ورودی است. در چنین حالتی بسیار مهم است که بدانید خروجی مدولاتور را باید به کدام ورودی آمپلی فایر متصل کنید تا عملکرد صحیحی داشته باشد. ورودی آمپلی فایر مناسب، همان ورودی است که کانال مدولاتور بر روی آن کانال انتخاب شده است.

دقت داشته باشید که آمپلی فایرها دارای ورودی های متفاوت VHF و UHF هستند. در صورتی که کانال مدولاتور بر روی کانال های 5 تا 12 تنظیم شده باشد، فقط باید آن را به ورودی های VHF متصل کرد. اما اگر این کانال را به کانال های 20 تا 60 متصل کرده باشید، ورودی مناسب برای آن، ورودی UHF آمپلی فایر است.

یک نکته مهم درباره اتصال NVR

اگر قصد داشته باشید که دستگاه ضبط NVR را به آنتن مرکزی متصل کنید، باید خروجی آن را تبدیل به آنالوگ کنید. برای چنین کاری کافی است از تبدیل VGA به AV استفاده کنید. سپس می توانید دستگاه های دوربین مداربسته خود را به سیستم های آنتن مرکزی مورد نظر متصل نمایید. نکته بسیار مهمی که در این خصوص باید به آن توجه داشته باشید آن است که اگر از چنین حالی استفاده کنید و خروجی شما آنالوگ باشد، احتمالا با اتصال به آنتن مرکزی، رزولوشن و کیفیت تصاویر کاهش پیدا خواهد کرد.

آشنایی با آنتن مرکزی

مزایا و معایب استفاده از این روش

اگر قصد داشته باشید دوربین مداربسته خود را به آنتن مرکزی ساختمان خود متصل کنید، باید با مزایا و معایب آن آشنا باشید. مهم ترین مزیت این امر هزینه کم است. در واقع برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، فقط باید یک مدولاتور تهیه کنید و آن را به درستی تنظیم کنید. بنابراین هزینه چندانی نخواهید داشت.

از طرف دیگر تصاویر دوربین مداربسته به سادگی قابل مشاهده هستند و یکی از شبکه های تلویزیون شما به آن اختصاص پیدا کرده است. مخصوصا اگر اطلاعات کافی برای کار با کامپیوتر و امور فنی مربوط به دوربین های مداربسته را نداشته باشید، این گزینه بسیار مناسب است.

اما باید در نظر داشته باشید که اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی و پخش تصاویر از طریق تلویزیون، معایبی هم دارد. از جمله اینکه وقتی تصاویر پخش شدند، از دست می روند و در نتیجه امکان بازبینی تصاویر برای شما وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه نمی توانید در محل نمایش تصاویر یعنی بر روی تلویزیون به منوهای دستگاه ضبط تصاویر دسترسی داشته باشید.

بد نیست به این نکته نیز توجه داشته باشید که معمولا کیفیت و رزولوشن تصاویری که در تلویزیون پخش می شوند، تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. این امر به خاطر آن است که در دستگاه های مدولاتور معمولی، تصاویر به صورت PAL به دستگاه نمایش منتقل می شوند. البته اگر از دستگاه های مدولاتور FULL HD استفاده کنید، احتمالا هرگز با چنین مشکلی روبرو نخواهید شد.