در بسیاری از تردد های جاده ای یا حتی سفرهای درون شهری شاهد حضور دوربین کنترل سرعت پلیس در سطح معابر بوده ایم. مانند بسیاری از موارد دیگر که حضور دوربین های مداربسته در اماکن تجاری و مسکونی احتمال وقوع جرم را به میزان زیادی کاهش می دهد. وجود دوربین کنترل سرعت نیز از وقوع جرایم رانندگی به میزان زیادی کاسته است. پلیس با استفاده از دوربین در ناوگان شهری و جاده ای قادر به ثبت تخلفات می باشد. سرعت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز، پارک در محل های ممنوع و یا حتی سبقت های غیر مجاز بخشی از این تخلفات می باشند. اما به راستی دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند. در اغلب مواقع این پرسش زمانی در ذهن ما شکل می گیرد که در لحظه وقوع تخلف شاهد حضور دوربین های نظارتی پلیس بوده ایم. با ما همراه باشیم تا به صورت مختصر شما را با نحوه کار این دوربین ها بیشتر آشنا نماییم.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

نحوه ی کار انواع مدل های دوربین ثبت تخلف

زمان هایی است که ما دنبال پاسخ این پرسش که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند هستیم. در این شرایط باید کم و بیش با نحوه فعالیت این دوربین ها آشنایی پیدا نمایید. فعالیت این دوربین ها دارای دامنه وسیعی می باشد. برای مثال برخی از این دوربین ها در جهت ثبت تخلفات شهری و جاده ای طراحی گردیده اند. برخی مدل های دوربین کنترل سرعت نیز در جهت ثبت وضعیت ترافیکی شهر و جاده در سطح این معابر نصب و استفاده می شوند. وجود این دوربین ها در امر کنترل ترافیک و یا هدایت رانندگان به مسیرهای کم ترافیک تر بسیار مفید می باشد. ما در زمان رانندگی شاهد انواع متعددی تخلف می باشیم که پلیس و دوربین کنترل سرعت ما را از انجام آنها باز می دارد.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

نحوه فعالیت دوربین کنترل سرعت به چه شکلی می باشد

در دوربین های ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی ما شاهد وجود مدل های متنوعی می باشیم. امروزه این دوربین ها توسط پلیس برای امور نظارتی و کنترلی مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال زمانی که نیروی پلیس قصد کنترل سرعت را دارد از دوربین کنترل سرعت لحظه ای استفاده می نماید. این دوربین ها باید قادر به کنترل و نظارت بر محدوده تعیین شده با درصد خطای کمتر از 2% باشند. همچنین این دوربین ها باید قادر به ثبت هرگونه تخلف با میزان سرعت های بالای 250 کیلومتر در ساعت و در هر گونه شرایط جوی باشند. در طی سال های اخیر و با نصب این دوربین ها ما شاهد جرایم نسبتا سنگینی هستیم که توسط آنها ثبت می گردند. با تاکید های صورت گرفته توسط نیروهای نظارتی بر اطمینان از تخلفات ثبت شده توسط این دوربین ها متخلفان موظف به پرداخت این جرایم می باشند.

البته باید در نظر داشته باشیم که جرایم ثبت شده توسط دوربین کنترل سرعت در صورت عدم پرداخت و یا تاخیر در پرداخت شامل قانون دو برابر شدن جریمه نمی گردد. یکی از سوال های متداولی که توسط رانندگان مطرح می گردد این مورد می باشد که دوربین های کنترل سرعت قادر به ثبت تخلف در چه فاصله ای می باشد. دوربین های کنترل سرعت که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند دارای فناوری های پیشرفته ای می باشند که آنها را قادر به ثبت تخلف در فاصله یک کیلومتری می نماید. طرز فعالیت در بسیاری از این دوربین ها به این شکل می باشد که با علامت گذاری جاده ای سرعت حرکت خودروها را اندازه گیری می نمایند. برخی از رانندگان گمان می کنند که با کاهش سرعت خود در زمان مواجه با این دوربین ها می توانند از بار خطای خود فرار نمایند. باید به شما اطلاع دهیم که دوربین کنترل سرعت SPECS قادر به ثبت تخلفات تا فاصله ده کیلومتری نیز می باشد.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

کارایی دوربین کنترل سرعت چگونه است؟

دوربین کنترل سرعت معمولا با استفاده از تکنولوژی های ثبت خودکار پلاک خودروها اقدام به رهگیری خودروهای متخلف می نماید. گاهی رانندگان با کاهش سرعت خود در بازه مکانی نزدیک به دوربین کنترل سرعت گمان می کنند که خود را از بار ثبت تخلفاتشان رها نموده اند. به این دست از رانندگان باید متذکر شویم که شما آشنایی کافی با این مورد که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند ندارید. شما سرعت مجاز را در فاصله مکانی بین دو دوربین کنترل سرعت رعایت نکرده اید و در نتیجه قطع به یقین تخلف شما توسط این دوربین ها ثبت خواهد شد.

این امر نشان دهنده اهمیت رعایت سرعت تعیین شده توسط ارگان های نظارتی مانند پلیس راهنمایی و رانندگی می باشد. زمانی هایی است برای شما این پرسش پیش می آید که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند. شما همواره باید در نظر داشته باشید که دوربین های کنترل سرعت مانند یک فرستنده رادیویی عمل می نمایند. بخشی از این سیستم نقش گیرنده و بخش دیگر آن نقش فرستنده را در سیستم ایفا می نمایند.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

بخش فرستنده در دوربین کنترل سرعت با تولید نوسان در جریان الکتریکی تولیدی خود سبب تغییر در فرکانس های تولیدی می شود. این امر باعث می شود تا امواج الکتریکی مانند یک موج سیال در هوا به پرواز در می آید. فرستنده ها برای افزایش شدت و سرعت جریان های الکتریکی از سیستم های تقویت کننده استفاده می نمایند. تمام مراحلی که در سیستم فرستنده صورت می پذیرد کاملا با سیستم های گیرنده متفاوت می باشد. در گیرنده امواج الکترومغناطیسی توسط آنتن های تعبیه شده در سیستم جمع آوری و به انرژی الکتریکی تبدیل می شوند. عملیات نظارت بر محیط استحفاظی دوربین مداربسته توسط رادارهای موجود در آنها مدیریت می شود. تعیین فاصله یکی از ابتدایی ترین ماموریت هایی است که برای این سیستم ها تعریف شده است. شما با شناخت اینکه دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند قادر به درک بهتری از مفهوم حضور این ساختارهای نظارتی خواهید بود.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

انواع تکنولوژی های موجود در ناوگان کنترل پلیس راهنمایی و رانندگی

دوربین کنترل سرعت معمولا به دو شکل لیزری و راداری مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از دستگاه های کنترل سرعت در جاده های داخل و خارج شهر دوربین های لیزری دستی است که پلیس از آنها استفاده می نماید. پلیس با استفاده از این دوربین ها در کنار جاده ها، پشت پیچ های پر خطرو یا درختان مستقر می شود و مسیر را رصد می نماید. این دوربین ها دارای توانایی بالایی می باشند و حتی در نور کم نیز می توانند مسیر را کنترل نمایند. این دوربین ها حتی در سرعت های بالا نیز قادر به ثبت جرم صورت گرفته توسط مجرمین می باشند.

نمونه دیگر این دوربین ها مدل های راداری می باشند. این دوربین ها به صورت یک واحد داپلر عمل می نمایند. این دوربین ها هم به صورت متحرک و هم به صورت ثابت می توانند مورد استفاده قرار گیرند. این دوربین ها با دریافت امواج مغناطیسی ارسال شده به بررسی سرعت اجسام می پردازند. هر چقدر سرعت وسیله بیشتر باشد سیگنال برگشتی از وسیله بیشتر می شود. از این دوربین ها معمولا در رصد سرعت وسایل نقلیه استفاده می شود. از آنجا که این دوربین کنترل سرعت بر اساس فاصله خود با وسیله سرعت را می سنجد بهترین نتیجه زمانی ثبت خواهد شد که دوربین در حالت ثابت قرار داشته باشد.

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند

محدودیت های دستگاه های کنترل سرعت

یکی از ایراداتی که معمولا در این سیستم ها مشاهده می شود تحت عنوان خطای کسینوسی خوانده می شود. در این شرایط وسیله نقلیه و دوربین در یک راستا قرار نمی گیرند. در نتیجه این شرایط تصویر واضحی توسط دوربین ثبت نمی شود. مورد دیگر که در استفاده از این امکانات محدودیت ایجاد می نماید هزینه های بالای این تجهیزات می باشد. گاهی نیز وجود فرکانس های مشابه دوربین کنترل سرعت مانع از ثبت تصاویر توسط این سیستم ها می گردد. گاهی ایجاد سایه توسط دو وسیله نقلیه که در یک راستا حرکت می نمایند نیز سبب جلوگیری از ثبت تصاویر توسط دوربین کنترل سرعت می شود. شناخت این ساختار که دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند می تواند به شما در رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی کمک نماید.

دوربین کنترل سرعت از چه فاصله ای عمل می کند

در کل دوربین کنترل سرعت یه عامل بسیار مفید برای رانندگانی است که تخلف میکنند و باعث کاهش چشمگیر مرگ و میر هایی است که حین حرکات مارپیچی رانندگان و همچنین رانندگی با سرعت بیش از حد مجاز است میشود.

حال بسیاری از رانندگان این سوال براشون پیش میاد که دوربین کنترل سرعت از چه فاصله ای عمل میکند برای پاسخ به این سوال میتوان گفت دوربین های کنترل سرعت معمولا یک محدوده ای دارند که در اون محدوده دوربین ماشین هارا شناسایی و در دید خود قرار میدهد دوربین کنترل سرعت  و همچنین انواع دوربین کنترل سرعت ذارای محدوده مختلفی میباشند که متخلف ها در فاصله های مختلف شناسایی و حالا تصاویر آن های ثبت یا پلیس با آن ها برخورد میکند

نحوه عملکرد دوربین کنترل سرعت

نحوه عملکرد دوربین کنترل سرعت به نوع دوربین بستگی دارد و همچنین نحوه کار دوربین کنترل سرعت در تصور راننده ها بسیار پیچیدست ولی بر خلاف انتظار دوربین های کنترل سرعت بسیار ساده کار میکنند و شرکت های توسعه دهنده این دوربین ها این امکان را برای مصرف کننده ها قرار داده اند تا استفاده از این دوربین ها آنچنان دشوار نباشد

انواع دوربین کنترل سرعت

دوربین های کنترل سرعت انواع گوناگونی دارد برای مثال دوربین کنترل سرعت که محدوذه سرعت دارند و اگر راننده آن مرز سرعت را رد کند تصویری از پلاک راننده ثبت میشود یا دوربین های نظارتی جاده ها که همانطور که از اسم این نوع از دوربین ها پیداست این دوربین ها برای نظارت و کنترل جاده بکار میروند یا همچنین دوربین کنترل ترافیک که برای تراکم ماشین های در یک خیابان یا جاده استفاده میشوند.

دوربین های کنترل سرعت را رانندگان بسیار راحت  میتوانند شناسایی کنند برای مثال در نقشه شما میتوانید نقشه دوربین های کنترل سرعت جاده ای را مشاهده کنید یا معمولا قبل از این دوربین ها علامت دوربین کنترل سرعت را مشاهده میکنید که میتوانید به محل دوربین های راهنمایی و رانندگی پی ببرید.

 

دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند