در این مطلب قصد داریم به قابلیت EIS در دوربین مداربسته بپردازیم.

کاربران دوربین مداربسته همواره با مشکلات متعددی در زمان استفاده از این وسیله مواجه می شوند. هر یک از این مشکلات می تواند به نسبت سبب کاهش کیفیت در تصویر ارسال شده توسط دوربین گردد. برای مثال زمانی که دوربین مداربسته را در فضاهای باز و یا مکان های پر تردد نصب می نمایند این امکان وجود دارد که دوربین مداربسته به دلیل عوامل جوی و یا تکان های وارده بر پایه ی دوربین دچار لرزش شود. این لرزش ها می تواند به طور مستقیم سبب کاهش در کیفیت تصویر ارسال شده توسط دوربین مداربسته گردد. همچنین هر چقدر میزان کیفیت تصویر در یک دوربین بالاتر باشد وجود لرزش ها بیشتر به کاهش کیفیت تصویر منجر می شود.

کاهش کیفیت تصویر در اثر لرزش دوربین مداربسته در حالت زوم نمودن دوربین بیشتر تشدید خواهد شد. در نتیجه ی تمامی مشکلاتی که بر اثر لرزش در دوربین مداربسته حاصل می شود تولید کنندگان سیستم های امنیتی به فکر تولید نرم افزارها و سخت افزارها افتاده اند که با کمک آن بتوانند از شدت این مشکلات در دوربین مداربسته بکاهند. این فناوری ها به دوربین کمک می نماید که حتی در شرایط نا متعارف نیز کیفیت تصویر ارسال شده از دوربین حفظ شود. یکی از این فناوری ها قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن در کاهش اثرات ناشی از لرزش دوربین بر کیفیت تصویر می باشد.

معرفی کلی از قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن

در واقع قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن در افزایش کیفیت تصاویر به وسیله ی قطعات الکتریکی یا همان پردازشگرهای تعبیه شده در سیستم مدیریت می شود. تثبیت کننده تصویر الکتریکی یا همان EIS به ارتقاء کیفیت تصویر دوربین کمک می نماید. همچنین این قابلیت سبب بی اثر شدن تاثیر عوامل فیزیکی بر افت کیفیت تصویر می شود. وجود این فناوری در دوربین مداربسته سبب کاهش تاری در تصویر ارسال شده توسط دوربین می شود. مشکلاتی مانند تاری در تصویر بیشتر به دلیل عوامل فیزیکی مانند باد و یا لرزش پایه دوربین ایجاد می شود.

قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن

علت استفاده از این قابلیت در دوربین مداربسته

دوربین مداربسته دارای تکنولوژی هایی می باشد که به آن امکان دریافت پیکسل های مختلف را می دهد. قابلیت EIS در دوربین مداربسته به کاربر امکان دریافت پیکسل هایی خارج از محدوده ی استاندارد را می دهد. این اطلاعات در EIS از فریمی به فریم دیگر تغییر می کند تا در نهایت به یک محدوده ی با ثبات در تصویر دست یابد. وجود قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن در دوربین مداربسته ضامن  این امر می باشد که دوربین در هر شرایطی قادر به ثبت تصاویری واضح، با کیفیت و عاری از هر گونه نویزی می باشد.

در نهایت تصویر نهایی که توسط دوربین به دستگاه های ذخیره کننده تصویر ارسال می شود اندکی کوچکتر از تصویر دریافتی از دوربین مداربسته می باشد. علت اصلی این امر در از دست رفتن برخی از بخش های تصویر می باشد. این امر می تواند سبب کاهش در کیفیت تصویر نهایی نیز شود. البته باید در نظر داشته باشید که در واقع قابلیت EIS مربوط به بخش سخت افزاری در دوربین مداربسته می باشد. بخش نرم افزاری این قابلیت را تحت عنوان OIS نامگذاری نموده اند.

بررسی تفاوت در قابلیت های EIS و DIS

همانگونه که به آن اشاره نمودیم وجود برخی عوامل فیزیکی سبب کاهش در کیفیت تصویر دوربین های مداربسته می شود. تولیدکنندگان سیستم های نظارتی برای مقابله با این مشکلات دست به طراحی برخی قابلیت های نرم افزاری و سخت افزاری در جهت کاهش مشکلات اینچنینی زده اند. توجه به قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن یکی از راهکارهای سخت افزاری طراحی شده برای کاهش مشکلات قید شده در تصویر می باشد. اما قابلیت DIS در دوربین نیز بخش نرم افزاری روش حل مشکلات ناشی از کاهش کیفیت تصویر در دوربین مداربسته را بر عهده دارد. در واقع نحوه ی عمل قابلیت EIS کاملا به ساختار داخلی دوربین و اجزاء سخت افزاری آن وابسته می باشد.

بدین شکل که دوربین مداربسته برای کاهش عوارض ناشی از  لرزش بدنه ی خود اقدام به حرکت دادن لنز دوربین مداربسته و یا حتی سنسورهای دریافت کننده نور می نماید. این عمل تا زمانی که دوربین پایدار و ثابت شود  ادامه پیدا خواهد نمود. اما در روش DIS اصلاحات بر روی تصویر صورت می پذیرد و هیچ بخش خارجی در این امر دخیل نمی باشد. در واقع این روش بیشتر حالت درمانگری را ایفا می نماید. در نهایت تصویر اصلاح شده  به بخش ذخیره کننده تصویر ارسال می شود.

قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن

بررسی انواع روش ها برای عملکرد بهتر این قابلیت

برای استفاده از قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن به طور عمومی دو روش خوب و تاثیرگذار را بیان نموده اند. در روش اول بر روی بخش مرکزی تصویر زوم می نمایند. این امر باعث می شود تا در نهایت تصویر نهایی که توسط دوربین مداربسته ارسال می شود اندکی نسبت به حالت عادی کوچکتر باشد. همچنین کیفیت در تصویر نیز مقداری کاهش خواهد یافت. اما باز هم استفاده از این قابلیت به ثبت یک تصویر قابل تشخیص در دوربین منجر خواهد شد. در صورت وجود لرزش در دوربین مداربسته فریم های دریافتی از دوربین که یک تصویر کامل از صحنه تحت نظارت می باشد با فریم بعدی که دوربین دریافت می کند تفاوت خواهد داشت.

در این حالت سیستم آن تصویری را که کمترین تغییر را داشته است را ثبت و ضبط می نماید. این قابلیت در دوربین می تواند بر میدان دید دوربین تاثیر گذار باشد و سبب کاهش آن شود. اگر تصاویر دریافت شده توسط دوربین ها در حالت استفاده از قابلیت EIS را بررسی نمایید منظور ما را بهتر درک خواهید نمود.

در نهایت وجود لرزش در تصویر توسط دوربین به شکل های مختلفی تعبیر می شود. برای مثال اگر بخش عمده لرزش مربوط به بخش خاصی از تصویر باشد قابلیت EIS از آن به عنوان حرکت سوژه یاد خواهد نمود. در نهایت  مشکل ایجاد شده در تصویر را اصلاح می کند. اما در صورتی که لرزش در بخش وسیعی از تصویر صورت پذیرد سیستم آن را به عنوان حرکت پس زمینه تصویر تعبیر خواهد نمود. قابلیت EIS علاوه بر مزایای یاد شده دارای برخی معایب نیز می باشد. برای مثال با وجود قابلیت EIS دوربین مداربسته سوژه های بزرگی که در طول مسیر آن در حرکت می باشند را به عنوان لرزش در تصویر تعریف و ثبت خواهد نمود.

بیان روش دوم در قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن

این روش هم یکی دیگر از روش های اجرایی قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن می باشد.  این روش نیز از لحاظ عملی شباهت زیادی با روش قبلی دارد. شاید عمده ترین تفاوت قابل ذکر برای این روش در این است که روش دوم بیشتر بر پایه سخت افزاری استوار می باشد. در این روش به جای تغییر در فریم های دریافتی از تصویر به جابجایی در بخش های دریافت کننده تصویر می پردازند. حرکت لنز دوربین یکی از این موارد است که می توان به آن اشاره نمود. برای این منظور دوربین یک نقطه را در نظر میگیرد و برای دریافت تصویری با ثبات لنز دوربین در همان راستا حرکت می نماید تا تصویری با کمترین میزان پرش و لرزش توسط دوربین مداربسته ثبت گردد. با توجه به این مطالب ذکر شده باید توجه داشته باشید که راستای حرکت لنز دوربین متغیر می باشد.

این حرکت می تواند در جهت های بالا، پایین و چپ و راست تصویر صورت پذیرد. وجود قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن برای کاربران سیستم های امنیتی مزایایی فراوانی را به ارمغان خواهد آورد. اولین امتیازی که در کاربرد قابلیت EIS در دوربین مداربسته می توان ذکر نمود قیمت مناسب آن نسبت به روش های نرم افزاری می باشد. همچنین سرعت بالا در نشان دادن عکس العمل نسبت به لرزش در دوربین مداربسته از دیگر مزایای کاربرد این قابلیت است. در نهایت استفاده از این قابلیت بر روی وزن نهایی دوربین مداربسته تاثیرگذار نمی باشد و به میزان آن نخواهد افزود.

قابلیت EIS در دوربین مداربسته و کاربرد آن