هر زمان که وقوع حادثه ای سبب گردیده تا شما به بازبینی فیلم ضبط شده دوربین های مداربسته بپردازید به طور قطع آرزو نموده اید که ای کاش با بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته این کار قدری راحت تر می گردید. در بسیاری از پرونده های جزایی وجود این فیلم های مداربسته است که راهگشای حل این جرایم می باشد. گاهی عدم کیفیت مناسب فیلم و مشکلات رایج در تصویر باعث می شود تا این فیلم ها وجاهت قانونی خود را از دست دهند. راه رهایی از این نقص بسیار ساده می باشد. شما به راحتی با بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته می توانید مشکلات اینچنینی را حل نمایید.

 دلایل اصلی کاهش کیفیت در تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته

 یکی از دلایل کاهش کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته کثیف بودن لنز دوربین ها می باشد. شما به راحتی و با زدودن آلودگی از روی لنزها می توانید این مشکل را رفع نمایید. همچنین ممکن است علت کاهش کیفیت تصاویر در دوربین مداربسته به خاطر این امر باشد که کیفیت و رزولوشن در دوربین پایین می باشد. این امر باعث می شود تا تصاویری که شما در مانیتور مشاهده می نمایید از کیفیت پایینی برخوردار باشند. وجود کابل های بلند نیز سبب کاهش کیفیت در تصاویر ارسال شده توسط این دستگاه ها می شود. عدم توانایی زوم در دوربین مداربسته نیز سبب کاهش کیفیت در تصاویر می شود. همچنین گاهی کمبود کیفیت تصاویر در دوربین مداربسته به دلیل عدم پشتیبانی دستگاه های گیرنده از تصاویر دوربین می باشد.

بررسی برخی عوامل موثر در کیفیت تصویر در دوربین ها

اولین عامل در بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته همان کیفیت تصویری است که خود دوربین آنها را ضبط و ثبت می نماید. عامل دیگر میزان رزولوشن یا همان کیفیت تصاویر می باشد. هر چقدر میزان آن در دوربین مداربسته بیشتر باشد کیفیت تصاویر نیز افزایش می یابد. علاوه بر تمام موارد ذکر شده برخی از عوامل محیطی نیز می تواند سبب کاهش میزان کیفیت تصاویر در دوربین شود. برای مثال در شرایطی که محل  نصب دوربین مداربسته در موقعیت مکانی قرار دارد که در آن تابش مستقیم نور خورشید اتفاق می افتد. و یا همچنین دوربین در نقطه ای تاریک نصب شده است. در هر دو حالت ما شاهد کاهش کیفیت تصویر خواهیم بود. اما در حالت کلی شرکت های سازنده دوربین های مداربسته اقدام به طراحی سیستم هایی خاص در دوربین ها نموده اند. هدف از ساخت این فناوری ها کمک به رفع مشکلات و اصلاح کیفیت تصاویر می باشد.

معرفی برخی تکنولوژی ها که به بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته کمک می نماید

وجود برخی از تکنولوژی های جدید در دوربین های مداربسته سبب بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته گردیده است. یکی از مشکلاتی که سبب کاهش کیفیت در تصاویر دوربین های مداربسته می گردد اختلاف سطح نور می باشد. وجود منبع نور قوی در پس زمینه تصاویر عامل ایجاد این مشکل قید شده است. وجود فناوری هایی مانند فناوری WDR برای حل مشکلات اینچنینی طراحی و تولید شده است. همچنین استفاده از نرم افزارهای DWDR نیز یکی از روش های حل مشکلات اینچنینی است. این فناوری الزام حضور برخی از قطعات مانند CCD را در ساختار دوربین بی استفاده نموده است. استفاده از سیستم های DWDR عموما مقرون به صرفه تر از سیستم های WDR می باشد. اما آنچه استفاده از سیستم های حاویWDR   را محبوب تر می نماید کیفیت تصاویر ثبت شده توسط این دوربین ها می باشد.

بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته

 سایر فناوری های به کار رفته در دوربین مداربسته برای افزایش کیفیت تصاویر

 برای بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته سازندگان این سیستم ها به تولید فناوری هایی روی آورده اند تا به وسیله آنها به افزایش کیفیت تصاویر هم در طول روز و هم شب ها کمک نمایند. یکی از این فناوری ها استفاده از سنسورهای حساس به مادون قرمز می باشد. این فناوری که به منظور وضوح تصاویر در طول شب طراحی شده است. اما به دلیل این موضوع که دوربین در طول روز به امواج مادون قرمز نیاز ندارد وجود این امواج می تواند سبب کاهش کیفیت تصاویر در طول روز شود. به همین منظور در دوربین های جدید استفاده از فیلترهای IR CUT متداول شده است. این فیلترها به گونه ای طراحی شده اند که در طول روز تنها اجازه عبور نور مرئی را می دهد و از ورود نور مادون قرمز به قسمت های ثبت تصویر در دوربین ممانعت می نماید. همچنین این فناوری در طول شب برای افزایش کیفیت تصاویر غیر فعال می شود.

فناوری دیگر در دوربین های مداربسته Super Low Illustration می باشد. این فناوری نیز مانند سایر فناوری ها به بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته کمک شایانی می نمایند. وجود این فناوری در دوربین مداربسته باعث می شود تا در شرایطی که شدت نور تابیده به دوربین نیز کم می باشد تصاویر با کیفیت مطلوب توسط دوربین ضبط شود. از این دوربین ها بیشتر در اماکنی که دارای وسعت زیادی می باشد استفاده می نمایند.

در دوربین های مداربسته عوامل گوناگونی وجود دارد که سبب کاهش کیفیت تصاویر در دوربین می شود. یکی از این عوامل لرزش هایی می باشد که در اثر عواملی مانند باد و اتصال دوربین در فضایی غیر ثابت مانند دکل و کنار جاده ها ایجاد می شود. DIS یکی از فناوری هایی می باشد که در دوربین های مداربسته نصب می شود. وظیفه این فناوری در دوربین های مداربسته این می باشد که لرزش هایی که در دوربین ایجاد می شود و باعث به وجود آمدن نویز در تصویر می شود را کاهش دهد.

از دیگر ویژگی های این فناوری رزولوشن بالا، تنظیم نور در شب، تنظیم درجه حرارت و اسکن تصاویر متحرک می باشد. یکی دیگر از روش های بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته استفاده از نرم افزارهایی می باشد که بدین منظور طراحی شده اند. این نرم افزارها می توانند در دوربین هایی با کیفیت بالا 10 تا 20 درصد میزان رزولوشن تصویر را افزایش دهند.

بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته

افزایش کیفیت فیلم دوربین مداربسته

بالا بردن کیفیت فیلم در دوربین مداربسته خواسته همه ی کاربرانی است که از دوربین مداربسته استفاده میکنند و قبل از هرچیزی باید عوامل پیشگیری از افت کیفیت را برسی کرد.

از رایج ترین دلایلی که میتوان برای افت کیفیت دوربین های مداربسته نام برد کثیف بودن لنز دوربین مداربسته یا طول کابل دوربین میباشد که اگر خیلی بلند باشد قطعا روی کیفیت تاثیر دارد همچنین اگر دستگاه DVR یا NVR شما از کیفیت دوربین های شما پشتیبانی نکند طبیعتا کیفیت اصلی دوربین ها را مشاهده نخواهید کرد و حتی اگر رزولوشن صفحه مانیتور پایین باشد شما باز هم نمیتوانید کیفیت اصلی دوربین های مداربسته را بازبینی کنید.

کیفیت تصویر دوربین مدار بسته

طبیغتا مگاپیکسل دوربین هرچقدر بالاتر باشد بر روی کیفیت دوربین مداربسته تاثیر مستقیم دارد و برای فهمیدن مقدار مگاپیکسل دوربین باید به عدد کنار عبارت MP دقت کنید این عدد مقدار دقیق مگاپیکسل دوربین شما را بیان میکند.

یکی از دیگر روش های افزایش کیفیت استفاده از تکنولوژیWDR یا DWDR پخش نور به صورت سخت افزاری  یا دیجیتالی از عوامل بالا بردن کیفیت دوربین های مداربسته میباشد که طبیعتا بعضی از مدل دوربین های مداربسته از این تکنولوژی ها پشتیبانی میکنند و روی جعبه محصول قید شده