رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده در واقع همان پورتهای سریال در دستگاه های ضبط کننده می باشد. از آنها در کنترل و مدیریت دوربین مداربسته استفاده می شود. در واقع در بسیاری از این دستگاه ها ارسال تصاویر ضبطی به دو صورت متداول صورت می پذیرد. در روش اول تصاویر به صورت متوالی یا سریال برای دستگاه ارسال می گردد. در روش دوم این فرایند به صورت موازی و یا پارالل انجام می شود. در روش سریال انتقال تصاویر کاملا پیوسته و به صورت متوالی صورت می پذیرد. تصاویر ارسال شده به صورت متوالی در نهایت در دستگاه ضبط کننده کنار یکدیگر به صورت کاملا دقیق و منظم قرار می گیرند. این امر باعث شکل گیری تصویر نهایی می شود. در حالیکه در روش موازی تصاویر از محل های مختلف برای سیستم ضبط کننده ارسال می گردند. در نهایت این تصاویر در کنار یکدیگر قرار می گیرند و تصویر نهایی را شکل می دهند.

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده

معرفی و شناخت انواع پروتکل های ارتباطی و یا همان رابط های سریال

در سیستم های دیجیتال ما شاهد روش های مختلفی برای ارسال اطلاعات می باشیم. از جمله این موارد می توان به انتقال اطلاعات به دو صورت سریال و موازی اشاره نمود. به همین ترتیب ما شاهد وجود دو مدل از پروتکل تحت عنوان پروتکل سریال و موازی نیز می باشیم. ISA، ATA و PCI نمونه هایی از پروتکل های ارتباط موازی می باشند. به همین ترتیب CAN، SPI و SATA نیز نمونه هایی از پروتکل های ارتباط سریالی می باشند. البته مشخص است که ارتباط سریالی یکی از پرکاربردترین روش های انتقال اطلاعات بین وسایل ضبط کننده اطلاعات و دریافت کننده آنان می باشد. بیشتر وسایل الکتریکی مانند PC و موبایل از این روش برای انتقال اطلاعات خود استفاده می نمایند.

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده

روش های انتقال اطلاعات در رابط سریال

در انتقال اطلاعات به کمک رابط سریال معمولا ما شاهد هستیم که این اطلاعات به صورت بیت ارسال می گردند. در روش انتقال اطلاعات سریالی ما شاهد وجود ساختار های متعددی برای ارسال اطلاعات می باشیم که کاملا وابستگی به نوع انتقال داده ها دارد. انواع متعددی روش برای ارتباط سریالی وجود دارد مانند Simplex، Half Duplex، Full Duplex که در متن به طور مختصر به شما معرفی خواهند شد.

در روش سیمپلکس ما می توانیم شاهد این امر باشیم که هر یک از گیرنده ها و فرستنده های متوسط قادر خواهند بود تا به طور همزمان عمل نمایند. برای این مورد می توان اینگونه مثال زد که اگر فرستنده ای در حال ارسال اطلاعات است دستگاه گیرنده قادر به دریافت این اطلاعات می باشد. اما قادر به انتقال همزمان اطلاعات نمی باشد. نمونه ساده ای که میتوان برای انتقال اطلاعات به روش سیمپلکس مثال زد همان روشی است که در انتقال اطلاعات و دریافت آنها در رادیو و تلویزیون صورت می پذیرد.

نمونه بعدی برای انتقال اطلاعات  در روش سریالی روش نیمه دوبلکس می باشد. در این روش نیز انتقال اطلاعات به صورت همزمان صورت نمی پذیرد. مثال بارزی که در رابط سریال نیمه دوبلکس وجود دارد و میتوان آن را مثال زد روش انتقال اطلاعات در اینترنت می باشد. در نهایت روش دوبلکس کامل را داریم که در آن انتقال و دریافت اطلاعات به صورت کاملا همزمان صورت می پذیرد. مثال ملموسی که می توان برای انتقال اطلاعات در روش دوبلکس کامل مثال زد سیستم موجود در موبایل ها می باشد.

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده

علت طبقه بندی رابط سریال یا Serial Interface  به عنوان یک پورت سریال

همانگونه که پیش از این نیز به آن اشاره شد انتقال اطلاعات در رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده به صورت سریالی انجام می گیرد. در این روش اطلاعات به صورت منظم و پشت سر هم از طریق یک مسیر برای دستگاه دریافت کننده ارسال می شود. این اطلاعات در دستگاه دریافت کننده به صورت کاملا دقیق در کنار هم قرار می گیرند و اطلاعات واحد را شکل می دهند.

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده و سایر وسایل

یکی از موارد مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که معمولا از رابط سریال در انتقال اطلاعات توسط دوربین های آنالوگ استفاده می شود. علت اصلی این امر در این است که دوربین مداربسته ای که مجهز به امکانات استفاده از شبکه می باشد به راحتی می تواند اطلاعات( تصاویر، صدا و یا سایر اطلاعات را) از طریق پورت شبکه دریافت و یا به اشتراک بگذارد. امروزه گاها از دستگاه های ضبط کننده جدید برای دریافت اطلاعات از دوربین های قدیمی تر استفاده می شود. همین امر باعث شده است که معمولا در این دستگاه ها نیز برای برقراری ارتباط بین دوربین و دستگاه های ضبط کننده از همان کابل ها یا پورت های ارتباط سریال استفاده شود.

دو مدل از رابط سریال که معمولا در انواع سیستم ها مورد استفاده قرار می گیرند شامل RS485 و RS232 می باشد. این دو روش جایگزین مناسبی برای انتقال اطلاع÷ات به جای استفاده از روش پارالل می باشند. در روش اول یا همان RS232 انتقال اطلاعات تنها با برقراری ارتباط بین دو دستگاه صورت می پذیرد. معمولا از این سیستم در دستگاه هایی مانند مودم و کامپیوترها استفاده می شود. در این روش انتقال اطلاعات ما شاهد وجود دو پورت انتقال اطلاعات به صورت نر و ماده می باشیم. انتقال اطلاعات توسط این رابط به صورت دیجیتال میباشد و با منطق صفر و یک ارسال می گردند.

این در حالی است که از روش RS485 می توان برای انتقال اطلاعات به صورت چند منظوره و یا به صورت چند نقطه ای استفاده نمود. بیشترین کاربرد این روش در صنایع می باشد و نسبت به روش های دیگر دارای کارایی بهتری می باشد. همچنین شما به راحتی با استفاده از این پورت ها می توانید بین دوربین مداربسته گردان و نمونه های متحرک ارتباط برقرار نمایید. استفاده از این نوع پورت ها در دوربین مداربسته و همچنین دستگاه های ضبط کننده DVR به شما کمک می نماید تا حتی در سیستم های تحت شبکه نیز قادر به برقراری یک ارتباط امن و مطمئن باشید.

 

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده

اصطلاحاتی که در ارتباط سریال مورد استفاده قرار می گیرند

در زمان انتقال اطلاعات به صورت سریال باید برخی از اصطلاحات رایج در این مبحث شناخت کافی داشته باشیم. اولین اصطلاحی که در انتقال سریالی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد نرخ باود می باشد. نرخ باود در واقع سرعت انتقال اطلاعات بین فرستنده و گیرنده می باشد که در مقیاس بیت در ثانیه محاسبه و اندازه گیری می شود. هر چقدر میزان نرخ باود بیشتر باشد انتقال داده ها به صورت کاملا همزمان صورت می پذیرد. قاب بندی، همگام سازی و کنترل خطا از دیگر اصطلاحاتی می باشد که معمولا در انتقال سریالی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند.

در نهایت به این نتیجه میرسیم که استفاده از روش سریالی برای انتقال اطلاعات یکی از رایج ترین و پرکاربردترین روش ها برای انتقال اطلاعات می باشد. در نهایت رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده وظیفه برقراری یک ارتباط امن و مطمئن را بر عهده دارد. استفاده از این تجهیزات در دوربین های آنالوگ بیشتر متداول می باشد. البته امروزه از این تجهیزات می توان در سیستم هایی  که به شبکه متصل می شوند نیز استفاده نمود. همانگونه که اشاره شد دستگاه های ضبط کننده تصاویر وظایف گوناگونی را در سیستم بر عهده دارد و ثبت تصاویر ارسال شده از سوی دوربین تنها یکی از وظایف این دستگاه ها در نظر گرفته می شود. یکی دیگر از وظایف تعریف شده برای این سیستم ها کنترل و مدیریت دوربین های چرخشی می باشد. در این روش نیز در دستگاه ضبط کننده پورت هایی تعبیه شده است که با برقراری ارتباط با آن به وسیله ارتباطات سریالی انتقال اطلاعات صورت می پذیرد.

رابط سریال یا Serial Interface در دستگاه ضبط کننده